Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Boca Juniors büntetőkkel nyerte meg az argentin kupát – videóval

Szerdáról csütörtökre virradóra rendezték meg a Copa Argentina 2019-2020-as kiírásának fináléját a Talleres Córdoba és a Boca Juniors együttesei között…

(Photo by Hernan Cortez/Getty Images)

A Boca Juniors csapata gól nélküli döntetlent követően büntetőkkel hódította el a Copa Argentinát a Talleres Córdoba legyőzésével. A Santiago del Esteróban rendezett finálé 90 perce nem hozott találatot, ráadásul túl sok értékelhető helyzet sem adódott a csapatok előtt, mindössze egy-egy kapura lövést értek el a teljes meccs alatt. A játékosok inkább a sárga lapokat gyűjtötték, ráadásul Juán Ramírez kettőt is kapott, így a 67. perctől a Boca emberhátrányban játszott. A Talleres létszámfölénye ellenére a Boca lehozta 0-0-val a rendes játékidőt, majd a szétlövést is megnyerte, miután a büntetőpárbajban egyedül Fertoli hibázott.

A Boca története során negyedik alkalommal hódította el a nem túl nagy múltra visszatekintő országos kupasorozatot, ezzel pedig indulási jogot nyert a 2022-es kiírásban a Libertadores-kupában való részvételre.

Talleres Córdoba – Boca Juniors 0-1 (0-0, 0-0) – büntetőkkel: 4-5
Gólszerzők:ill.
Kiállítva: ill. J. Ramírez (67.)

 

 

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!