Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: a Barcelona az Osasuna ellen is pontokat vesztett – videóval

A spanyol bajnokság (La Liga) 17. fordulójában a Barcelona az Osasuna otthonába látogatott. A katalánok kétszer is vezettek a mérkőzésen, a pamplonai csapat azonban nem adta fel, és kétszer is egyenlített, így csak egy pontot vihetett haza Xavi gárdája. A Barcelona a tabella 8. helyén áll, és lassan nem a Bajnokok Ligája indulást érő helyekért kell harcolnia, hanem az Európa-ligát érő helyezésekért. 

(Photo by Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images)

Dembélé először kezdett a Barcelonában bajnoki mérkőzésen a jelenlegi idényben, a katalánok vezető gólját azonban nem ő, hanem a 19 éves Nico szerezte a 12. percben, amikor Gavi ugratta ki nagyszerű ütemben a fiatal támadót, aki a kapussal szemben magabiztosan értékesítette a ziccert. Ez volt az első gólja a Barcelonában és egyben a bajnokságban. Nem kellett sokat várni az egyenlítő találatra sem, hiszen a 14. percben Moncayola szabadrúgására David García érkezett jó ütemben, majd a hálóba fejelte a labdát. Sokat birtokolták a labdát a katalánok, és sokpasszos játékot mutattak be, de nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani. A 38. percben viszont egy szabadrúgás után hatalmasat védett Herrera, de végül jelezte a bíró, hogy les volt. A 45. percben még Luuk de Jong került a földre a tizenhatoson belül, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

A második félidőt nagyon jól kezdte a Barcelona, mivel a 49. percben ismét vezetést szereztek a katalánok: egy vendégkontra végén Abde elé került a labda, aki közelről bebombázta azt a kapuba, igaz, még a kontra előtt Busquets kezéhez ért a labda a Barca tizenhatosának közepén, ám a gólt megadták, a hazaiak pedig nem kaptak tizenegyest. Nem sok esemény történt ezután a mérkőzésen, bár az Osasuna nagyon küzdött, hogy ismét egyenlítsen, ez pedig be is jött a hazaiaknak a sok roham után, mivel a 86. percben érkezett a második hazai gól is: egy szöglet után kifejelték a labdát, ami Ávila elé került, majd távolról tüzelt a kapura, a játékszer pedig megpattanva utat talált Ter Stegen kapujába. A Barcelona ezt követően csak keveset tudott támadni, és igazából esélye se volt már egy újabb gól megszerzésére, így maradt a döntetlen a lefújásra is.

Osasuna – Barcelona 2-2 (1-1)
Helyszín: Reyno de Navarra Stadion (Pamplona) Vezette: José Munuera
Gólszerzők: Ávila (86.) ill. Nico (12.), Abde (49.)
Sárga lap: Nacho Vidal (28.), Rubén Garcia (37.), Cruz (51.), Manu Sánchez (56.) ill. Gavi (74.), Ter Stegen (83.), Pique (89.), Umtiti (90+7.)
Kiállítás: – ill. –

Osasuna: Herrera; Nacho Vidal (Cote, 74.), Unai García, David García, Cruz; Moncayola, Torró (Brasanac, 68.); Barja (Ávila, 68.), Rubén García, Manu Sánchez (Roberto Torres, 73.); Kike García (Budimir, 68.). Vezetőedző: Jagoba Arrasate

Barcelona: Ter Stegen; Araújo, Piqué, Umtiti;  Busquets, Frenkie de Jong, Abde (Jutgla, 90+2.); Dembélé (Coutinho, 81.), Nico (Mingueza, 73.), Luuk de Jong, Gavi. Vezetőedző: Xavi

A 17. forduló eddigi eredményei és további programja: 

Péntek:
RCD Mallorca – Celta Vigo 0-0

Szombat:
Espanyol – Levante 4-3
Alavés – Getafe 1-1
Valencia – Elche 2-1
Athletic Bilbao – Sevilla 0-1

Vasárnap:
Villareal – Rayo Vallecano 2-0
Osasuna – FC Barcelona 2-2
18:30 Real Betis – Real Sociedad (tv: Spíler 2)
21:00 Real Madrid – Atlético Madrid (tv: Spíler 2)

Hétfő:
21:00 Cádiz – Granada (tv: Spíler 2)

A tabella jelenlegi állása:

A góllövő jelenlegi állása: