Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Süper Lig: botlott a Fenerbahce és a Galatasaray is!

A török bajnokság (Süper Lig) 16. fordulójának hétfői játéknapján a Galatasaray és a Fenerbahce is vereséget szenvedett aktuális ellenfelétől.

Abban a tudatban léphetett pályára a Fenerbahce és a Galatasaray is a 16. forduló hétfői játéknapján, hogy az éllovas Trabzonspor elszenvedte idénybeli első vereségét, így némileg faragni tudnának egy győzelemmel a tetemes hátrányukon. Ez viszont végül egyik csapatnak sem sikerült. A meccsek sorát a Galata nyitotta, amely a Sivasspor otthonába látogatott. A vendégek ugyan az egész mérkőzés során többet birtokolták a játékszert, de a Sivasspor nagyon jól épített az ellentámadásokra, és jóval több veszélyes helyzetet tudtak kidolgzoni. Sőt a 80. percben Fajr révén be is vették Muslera kapuját, amire a Galatának már nem volt válasza, így pedig már 6 bajnoki óta nyeretlennek mondhatják magukat.

Az esti mérkőzésen a Galatánál lényegesen jobb formában lévő Fenerbahce a Gaziantep otthonába látogatott, de végül ők is pont nélkül maradtak. Szalai Attila kezdőként kapott szerepet a mérkőzésen, ahol már a 8. percben Figueiredo góljának köszönhetően hátrányba is kerültek, 1-0! A félidő közepén Mesut Özil révén viszont egyenlíteni tudott a Fener (1-1), így döntetlen állással vonulhattak a szünetre a felek. A második játékrészben aztán Maxim büntetőjével ismét előnybe kerültek a hazaiak (2-1), viszont erre is volt válasza a vendégeknek Zajc által, 2-2! A 73. percben aztán Figueiredo ismét bevette Szalaiék kapuját, erre pedig már nem tudott reagálni Vitor Pereira együttese. A Fener így maradt az 5. helyen a tabellán, hátrányuk pedig 12 pont az éllovas Trabzonspor mögött, míg a Galata csak a 9. helyet foglalja el!

Süper Lig, 16. forduló
Sivasspor – Galatasaray 1-0 (0-0)
Gsz: Fajr (80.) ill. –

Gaziantep – Fenerbahce 3-2 (1-1)
Gsz: Figueiredo (8., 73.), Maxim (54. – büntető) ill. Özil (30.), Zajc (67.)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: