Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BRÉKING! Agüero bejelentette visszavonulását – HIVATALOS

A Barcelona argentin támadója szerda délután hivatalos sajtótájékoztató keretein belül adott tájékoztatást a jövőjéről…

(Photo by Denis Doyle/Getty Images)

A Barcelona csapatának szívritmus-zavara miatt hetek óta pihenő csatára, Sergio Agüero szerdán délben sajtótájékoztató keretein belül bejelentette visszavonulását:

“Azért tartjuk ezt a sajtótájékoztatót, hogy bejelentsem, úgy döntöttem, hogy abbahagyom a profi labdarúgást. Nagyon nehéz pillanat ez. De meg kellett hoznom ezt a döntést a másfél hónappal ezelőtt történtek miatt az egészségem érdekében. Mindent megtettem azét, hogy maradjon reményem a folytatásra, de tíz nappal ezelőtt meg kellett hozzam a döntést. Büszke vagyok mindarra, amit elértem a karrieremben. Ötévesen értem először a labdához, és már akkor arról álmodtam, hogy profi lehessek.”

Mint ismeretes, az október végi, Deportivo Alavés elleni mérkőzésen légzési nehézségek miatt lecserélt Agüero esetében a kórházi vizsgálatok szívritmus-zavart állapítottak meg. A pulzusa a megszokottól eltérő és szabálytalan volt. A Barcelona tájékoztatása értelmében, dr. Josep Brugada spanyol kardiológus diagnosztikai és terápiás eljárásoknak vetette alá a játékost, több hetes megfigyelést javasoltak számára. Mivel azonban állapota nem javult, egészsége érdekében jobbnak látták, ha a továbbiakban nem folytatja az élsportot.

A Manchester City gólrekordere idén nyáron váltott klubot, azonban nagyon nehezen indul számára a barcelonai kaland, hiszen Agüero a nyári sérülése miatt csak október 17-én debütálhatott új csapata színeiben. Az argentin csatár öt meccsen szerepelt, egy gólt szerzett a Real Madrid elleni El Clásicón, és mindössze egyetlen mérkőzést játszott végig a katalán klub színeiben.

A 33 esztendős csatár az elmúlt egy évtized alatt 182 bajnoki gólt szerzett a City-ben 275 PL-találkozón, minden sorozatot beleszámítva pedig 2011 óta 390 mérkőzésen lépett pályára az égszínkékek szerelésében, és a klub történetének legeredményesebb játékosának mondhatja magát 260 találatával. Agüero a klubját öt PL-bajnoki címhez segítette, továbbá hatszor hódították el az angol Ligakupát, háromszor a Community Shieldet és egyszer az FA-kupát.

Pályafutása korábbi szakaszában 2006 és 2011 között az Atlético Madrid játékosa volt, mellyel 2010-ben Európa-ligát és európai Szuperkupát nyert.

Hazájában az Independiente csapatában nevelkedett, melyhez korábbi állítása szerint karrierje végén szeretett volna visszatérni, ez azonban a kényszerű visszavonulása miatt nem valósulhatott meg.

Az argentin nemzeti válogatott színeiben 2006 óta 101 mérkőzésen lépett pályára és 41 találatot regisztrált. Tagja volt az idei Copa Américát megnyerő és a 2014-es vb-n ezüstérmes csapatnak, míg annak idején két junior világbajnokságot nyert és olimpiai bajnok lett a 2008-as pekingi argentin siker alkalmával.