Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

December végén kizárhatják a Serie A-s klubot – sajtóhír

Az olasz másodosztályú bajnokságból feljutó csapat Serie A-s indulása sokáig kérdéses volt, s bár engedték őket versenyezni, könnyen lehet, hogy nem játszhatják végig az idényt…

 

Az ANSA hírügynökség a minap erősítette meg, hogy továbbra is sikertelen a Salernitana értékesítése, és abban az esetben, ha Claudio Lotito tulajdonos a megadott, december 31-i határidőig nem adja el a klubot, úgy a salernói gárdát januártól kizárják, és a következő szezont csak az amatőr bajnokságban kezdheti.

Az olasz labdarúgó-szövetség (FIGC) már nyáron a klub eladására kötelezte a Lazio csapatát is birtokló üzletembert, mivel a szabályok szerint egy érintettségi körbe nem tartozhat egy osztályon belül két csapat. Végül azonban rábólintottak a Salernitana élvonalbeli szereplésére anélkül, hogy a klub eladásra került volna. A közelmúltban azonban a naptári esztendő végéig adtak haladékot az egyesület eladására.

Amennyiben 19 csapattal fejeződne be a Serie A aktuális idénye, a következő szezontól könnyen megvalósulhat az évek óta rebesgetett létszámcsökkentés, mely értelmében 18 klub alkotná az olasz élvonalbeli mezőnyt.

A friss feljutó salernói gárda 22 év után tért vissza a legmagasabb osztályba, az 1946-1947-es és az 1998-1999-es szezont követően harmadszor szerepel a Serie A-ban. Azonban a 17 forduló alatt szerzett nyolc pontjával sereghajtó a mezőnyben.