Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Jürgen Klopp: “egyértelműen befolyásoló tényező lenne az oltatlanság!”

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp elmondta, hogy nem valószínű, hogy olyan játékost szerződtetnek, aki nincs beoltva.

(Photo by Andrew Powell/Liverpool FC via Getty Images)

A Tottenham elleni mérkőzést megelőzően sajtótájékoztató keretein belül beszélt Jürgen Klopp arról, hogy terveznek-e erősíteni a téli átigazolási időszakban. A témához erősen kapcsolódótt az oltatlan játékosok kérdése, főleg annak fényében, hogy az angol bajnokság 18. fordulójából 6 mérkőzést is el kellett halasztani, pedig a szigetországban nagyon magas az átoltottak aránya. A német menedzser a sajtótájékoztatón elmondta, hogy nagy kockázatot jelentene egy olyan játékos leigazolása, aki nincs beoltva:

Nem állunk közel ahhoz, hogy bárkit is szerződtessünk, de mostanában sokat gondolkoztam ezen, és igen, befolyásoló tényező lenne, hogy valaki oltatlan-e. Egy beoltatlan játékos folyamatos veszélyt jelentene a többiekre nézve, és szervezési szempontból rengeteg gondot okozna. Hozzátette, hogy egy pozitív minta esetén a fertőzött közvetlen környezetébe tartozó játékosokat is el kellene különíteni, így egyszerűbb elkerülni az ilyen helyzeteket.

Jürgen Klopp véleményét egyre több menedzser osztja az angol bajnokságban, ugyanis hasonló gondolatokat fogalmazott meg nemrég Steven Gerrard és Patrick Vieira is. A Premier Leagueben eddig összesen 10 mérkőzést kellett elhalasztani a vírushelyzet miatt, ebből 6-ot a mostani fordulóban.