Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: megszakadt a győzelmi sorozat, a Real ikszelt a kiesőjelölttel! – videóval

A spanyol élvonalbeli bajnokság 18. fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a listavezető Real Madrid hazai pályán gól nélküli döntetlent játszott a Cádiz együttesével.

(Photo by Gonzalo Arroyo Moreno/Getty Images)

Az összecsapásnak hiányzókkal nekivágó madridiak nem kezdtek rosszul, a első veszélyes helyzetre a 23. percig kellett várni: ekkor Federico Valverde célzott a felső sarok felé, ám a vendégek kapusa, Jeremías Ledesma bravúrral védeni tudott. Ezt követően sarokrúgás következett, a hálóőrnek tehát ismét dolga akadt, hiszen nagyszerűen tolta a kapufára David Alaba fejesét. A félidő egyik fontos momentuma Casemiro szabálytalansága a 26. minutumból, ugyanis akár ki is állíthatták volna a brazil válogatott középpályást – a 29 esztendős játékos Iván Alejót rúgta fel csúnyán, hátulról, a felezővonal környékén. A folytatásban csak csordogált a játék, a felek 0–0-val vonultak az öltözőbe a szünetben.

A fordulást követően nem sok minden változott, Ledesma továbbra is állta a sarat, többek között Eden Hazarddal szemben: a belga támadó fejjel veszélyeztetett. A második játékrészben a Cádiz előtt is adódott egy óriási lehetőség, méghozzá a csereként beálló Álvaro Negredo révén, ugyanakkor ő sem tudta gólra váltani a ziccert. A véghajrához közeledve Karim Benzema esett el az ellenfél büntetőterületén belül, a játékvezető azonban mutatta, mehet tovább a játék. A végső sípszót megelőzően a Királyi Gárda szabadrúgáshoz jutott, jó helyzetből: David Alaba telibe trafálta a sorfalat, míg a lepattanót Toni Kroos lőtte azonnal kapura, veszélytelenül – így maradt a pontosztozkodás.

A Real a botlása ellenére továbbra is vezeti a La Liga tabelláját, ráadásul hatpontot előnyben a Sevillával szemben – igaz, az andalúziaiak eggyel kevesebb bajnokit vívtak eddig. Az utolsó előtti helyen álló Cádiz számára még sokat érhet ez az egy pont a végelszámolásban.

Spanyolország, La Liga, 18. forduló
Real Madrid CF – Cádiz CF 0–0
Helyszín: Santiago Bernabéu; Játékvezető: Santiago Jaime Latre
Sárga lap: Casemiro (26.), ill. Cala (64.)

Real Madrid: Courtois – Vázquez, Militao, Alaba, Mendy (Nacho 82.) – Valverde (Jovic 70.), Casemiro, Kroos – Hazard, Benzema, Vinícius. Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

Cádiz: Ledesma – Akapo, Cala, Fali, Espino – Alejo (Chapela 71.), Alarcon (Marcos Mauro 90+4.), Jonsson (Bastida 85.), Sobrino – Fernández, Lozano (Negredo 46.). Vezetőedző: Álvaro Cervera.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Péntek
Celta Vigo 3–1 Espanyol

Szombat
Rayo Vallecano 2–0 Alavés
Real Sociedad 1–3 Villarreal
Barcelona 3–2 Elche
Sevilla 2–1 Atlético Madrid

Vasárnap
Granada 4–1 Mallorca
Athletic Club 3–2 Betis
Getafe 1–0 Osasuna

Hétfő
20:00 Levante – Valencia

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: