Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Két fordulót töröltek Olaszországban – HIVATALOS

Olaszországban egyre nagyobb százalékban fordulnak elő a koronavírus-fertőzéseken belül az omikron variációk, ezzel együtt a labdarúgócsapatok háza táján is egyre több ilyen esetet különböztetnek meg, amely komoly döntés meghozatalát követelte meg…

 

Az olasz másodosztály (Serie B) vezetése a csütörtök esti órákban tudatta, hogy a koronavírus-fertőzések miatt a bajnokságból hátralévő idei két fordulót teljes egészében törölték. A Serie B-ben így 2021-ben már nem lépnek pályára a csapatok, pedig alapesetben december 26-án és december 29-én egyaránt teljes fordulót rendeztek volna. A 19. és a 20. forduló mérkőzéseit jövőre egy-egy hétközi időpontban játszanák le.

“A bajnokságokat a pályán játsszák le, de sajnos ismét a világjárvánnyal van dolgunk, amely beavatkozást igényelt. Nem szerettük volna, hogy ismét még súlyosabb legyen a helyzet. Lehet, hogy egy-egy meccset engedtek volna lejátszani, de később csak rosszabb lett volna a helyzet, így a kollektív halasztások mellett határoztunk” – tette hozzá a másodosztály elnöke, Mauro Balata.

A Serie B 2021-2022-es szezonjának küzdelmei január 15-én folytatódnak teljes fordulóval, a korábbról elhalasztott két találkozót pedig az ezt megelőző napokban bonyolítanák le.

A bajnokságot jelenleg a Pisa csapata vezeti a Brescia előtt, így ők ketten birtokolják az automatikus feljutást érő helyezéseket.