Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PL: kiütéssel nyert idegenben az Arsenal! – videóval

Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 19. fordulójában az Arsenal a Norwich Cityhez látogatott, míg a Tottenham Hotspur a Crystal Palace-t fogadta…

(Photo by Joe Giddens/PA Images via Getty Images)

A vezetést mondhatni gyorsan megszerezte az Arsenal a Norwich ellen. A 6. percen Odegaard passzolt Sakához, aki a védők között a kapuba lőtt. A játékrész végéhez közeledve növelni tudta előnyét Arteta csapata. Az előkészítő szerepét ismét a norvég Odegaard töltötte be, a gólt pedig ezúttal Tierney szerezte. A második félidőben sem állt le az Arsenal. A 61. minutumban Gabriel Martinelli bár bevette a Norwich City hálóját, ám végül les miatt elvették azt. A 67. percben már a VAR sem mentette meg az újabb bekapott találattól a hazai gárdát, ekkor újra Bukayo Saka volt eredményes a vendégek oldaláról. A 84. minutumban büntetőhöz jutottak Arteta tanítványai, a tizenegyest Lacazette értékesítette. A ráadásban Smith Rowe állította be a végeredményt, a gól előtti mozzanatokat ugyan megvizsgálták, de törlésre nem került. 

Norwich City – Arsenal 0-5 (0-2)
Helyszín:
Carrow Road (Norwich); Vezette: Graham Scott
Gólszerzők: – ill. Saka (6., 67.), Tierney (44.), Lacazette (84.), Smith Rowe (90+1.)
Kiállítás:
ill.

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Tottenham Hotspur az első félidő 30. és 40. perce között eldöntötte a lényegi kérdéseket, igaz ebben a Palace, azon belül is Zaha szintén segített. A 32. minutumban Harry Kane révén jutott előnybe Antonio Conte alakulata, majd a 35. percben Lucas Moura növelte kétgólosra a két csapat közötti különbséget. A 37. minutumban ráadásul megfogyatkozott a vendég együttes, Jonathan Moss felmutatta Zaha számára a második sárga lapot, aki így idő előtt mehetett az öltözőbe. A fordulás után még Son talált be a Spurs oldaláról a 74. percben. 

Tottenham – Crystal Palace 3-0 (2-0)
Helyszín: 
Tottenham Hotspur Stadion (London); Vezette: Jonathan Moss
Gólszerzők: Kane (32.), Lucas Moura (35.), Son (74.) ill.
Kiállítás:
ill. Zaha (37.)

A mérkőzés videós összefoglalója:

A Premier League 19. fordulójának további végeredményei:

Manchester City – Leicester 6-3
West Ham – Southampton 2-3

A Premier League 19. fordulójának további programja:

Vasárnap:

Aston Villa – Chelsea (18:30, Spíler1 TV)
Brighton – Brentford (21:00, Spíler1 TV)

Hétfő: 

Newcastle – Manchester United (21:00, Spíler1 TV)

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista élmezőnye: