Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

MU: Martial bejelentette, távozni akar

A Manchester United ideiglenesen menedzsere bejelentette, hogy Anthony Martial közölte vele távozási szándékát a klubtól.

(Photo by Matthew Peters/Manchester United via Getty Images)

Anthony Martial 2015 óta a Manchester United játékosa, ez idő alatt pedig volt alapember és mellőzött játékos is a csapatban. Jelenlegi státuszát nézve egyértelműen a mellőzöttek közé tartozik, mivel a jelenlegi szezonban minden sorozatot figyelembe véve 10 mérkőzésen csak 359 percet játszott.

A francia támadó úgy tűnik, hogy megelégelte a játéklehetőség hiányát és úgy döntött, hogy szeretne csapatot váltani, amit már el is mondott a Manchester United ideiglenes menedzserének, Ralf Rangnicknak is, akivel a múlt héten ültek le beszélgetni.

“Elmagyarázta nekem, hogy most már hét éve a Manchester United játékosa, és itt az ideje váltani és máshol folytatni tovább a karrierjét. Én mindezt teljesen megértem. Viszont jelenleg úgy tudom, hogy egyetlen klubtól sem kaptunk ajánlatot érte, és amíg ez így lesz, addig a csapat tagja marad, ami különösen fontos a jelenlegi koronavírusos időkben”

– nyilatkozta Rangnick a The Telepgraphnak.

Ha januárban érkezik Martialért elfogadható ajánlat, akkor már a téli átigazolási időszakban elhagyhatja a Vörös Ördögöket, de a német szakember legszívesebben csak úgy adná el, hogy ha megfelelő pótlás érkezne a helyére.

Martial az AS Monacótól érkezett 2015-ben az MU-ba 60 millió euró ellenében. Azóta minden sorozatot figyelembe véve 268 mérkőzésen lépett pályára a manchesteri klubban, amelyeken 79 gólt és 50 gólpasszt jegyzett.