Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

John Terry visszatér a Chelsea-hez – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Chelsea hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy korábbi játékosuk, John Terry visszatér a csapathoz. 

(Photo by Visionhaus/Getty Images)

John Terry öt év után visszatér a Chelsea-hez, ahol tanácsadóként fogja segíteni az edzők munkáját a klub akadémiáján.

A korábbi játékos a Chelsea fiatal játékosaival és az edzői stábbal fog együtt dolgozni az utánpótlás-fejlesztési programban, hogy megossza velük a 20 éves játékospályafutása és az Aston Villa segédedzőjeként szerzett tapasztalatait.

Terry nyáron hagyta ott az Aston Villát három év után, hogy lehetősége legyen továbbképezni magát.

Az utánpótlásprogram vezetője, Neil Bath örül Terry érkezésének:

“Nagyon boldogok vagyunk, hogy ismét Cobhamben köszönthetjük Johnt egy olyan szerepben, amellyel mentorálhatja a  fiatal játékosok következő generációját az akadémiánkon. Ilyen tapasztalattal a háta mögött remek mentor lesz mind a játékosok, mind pedig a stáb számára. Alig várjuk, hogy elkezdjük a közös munkát.”

Terry 14 évesen csatlakozott a Chelsea-hez és végigjárta az utánpótláscsapatok ranglétráját, mielőtt felkerült volna a felnőttekhez. Profi játékoskarrierje során összesen 717 mérkőzésen lépett pályára a londoni csapat színeiben, ebből több mint 500 alkalommal a klub csapatkapitányaként. Összesen 17 trófeát gyűjtött be a Chelsea-vel ezalatt az idő alatt, köztük öt angol bajnokságot és egy Bajnokok Ligáját is.