Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: korábbi Real Madrid csatár mondott igent Xavinak – sajtóhír

Egybehangzó spanyol sajtóhírek szerint a Barcelonába akar igazolni a Real Madrid korábbi, illetve az Atlético Madrid jelenlegi, Juventusban játszó csatára, Alvaro Morata.

(Photo by Massimiliano Ferraro/NurPhoto via Getty Images)

Először a spanyol AS hozta le a hírt, amit később a katalán lapok is átvettek, miszerint a Barcelona vezetőedzője, Xavi felkereste, majd meggyőzte arról az Atlético Madrid jelenleg Juventusban játszó támadóját, Alvaro Moratát, hogy a katalán gárdába igazoljon.

A Real Madrid korábbi játékosa a sajtóinformációk szerint akár már januárban érkezhet, de első körben csak egy féléves kölcsönben gondolkodnak, de ha a nyárra sikerülne eladni néhány játékost, akkor hosszú távon is számolnának vele. A klub képviselői és Morata ügynöke állítólag már megegyeztek, a játékos el is fogadott egy alacsonyabb fizetést, de a kluboknak még tárgyalniuk kell egymással.

A hírek szerint a spanyol csatár már nem érzi jól magát Torinóban, de az Atlético Madridhoz sem szeretne visszatérni, ezért mondott igent Xavinak. A Barcelonának nagy szüksége lenne egy igazi kilencesre, azonban az elnök, Joan Laporta álmai Erling Haalandról szinte biztosan nem fognak valóra válni a klub pénzügyi helyzete miatt, így fordultak Morata felé.

Morata jelenleg második évét tölti kölcsönben a Juventusban az Atlético Madridtól, de a torinói gárda a szezon végén végleg megvásárolhatja a támadót, hogy ha szeretné, eddig azonban nem jelentek meg hírek arról, hogy megtartanák.