Új csapatot talált magának a veterán argentin támadó – HIVATALOS

Ugyan szeretett csapatától az elmúlt naptári esztendő végén távozott, a 38 éves egykori argentin válogatott támadó továbbra sem hajlandó befejezni pályafutását…

 

Az argentin bajnokságban (Liga Profesional) idén friss feljutóként szereplő Sarmiento Junin együttese a szerdai napon jelentette be, hogy a 2022-es naptári esztendőre szabadon igazolhatóként szerződtette a veterán Lisandro Lópezt.

A 38 esztendős csatár 2016-ban tért vissza világjáró körútja után nevelőegyesületéhez, az argentin Racing Clubhoz, és minden sorozatot figyelembe véve 149 mérkőzés leforgása alatt 46 találatot szállított. A csapatkapitány López oroszlánrészt vállalt az “Académia” 2018-2019-es argentin bajnoki címéből, hiszen 24 meccsen szerzett 17 góljával a sorozat gólkirályának bizonyult. Idén tavasszal átigazolt az MLS-ben szereplő Atlanta United gárdájához, melyben azonban csak epizódszerep jutott számára, majd családi okokból visszatérését kérte korábbi csapatához, így a 2021-es esztendő nagy részét ismét a kék-fehéreknél töltötte.

A rutinos játékos pályafutása korábbi szakaszában az FC Porto (2005-2009) és az Olympique Lyon (2009-2013) együttesében is kipróbálta magát, mindkét csapatnál eredményesen muzsikált: a portugáloknál 48, a franciáknál 59 találatot vállalt. Később a hazatérése előtt megfordult még Katarban és Brazíliában is.