Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Halásznak állt a Real Madrid korábbi játékosa

Fábio Coentrao 2011-ben igazolt a Real Madridhoz és hét évig volt a királyiak játékosa. Ha hivatalosan még nem is jelentette be, de 2021 nyarán klub nélkül maradt, és szögre akasztotta a stoplist. Úgy döntött, hogy visszatér a gyökereihez és szülővárosában vásárolt egy halászhajót.

(Photo by Angel Martinez/Real Madrid via Getty Images)

Az 52-szeres portugál válogatott balhátvéd 2018-ban a Real Madridtól visszatért nevelőegyesületéhez, a szülővárosában, Vila do Conde-ban található Rio Ave-hoz. 2020-ban felismerte, hogy közeledik profi karrierjének a vége, ezért úgy döntött, vesz egy halászhajót, és a tengeren akarja leélni a labdarúgás utáni életét. A hajót kislányáról, Vitóriáról nevezte el.

“Az embereknek, akik szeretik a tengert és szeretnék kipróbálni az ottani életet, ki kell elégíteni vágyukat, meg kell valósítaniuk álmukat. Egy olyan munka, amit az új generációknak is javasolok. Az élet a tengeren egyáltalán nem szégyellni való, szemben azzal, amit sokan képzelnek. Ez is csak egy munka, mint bármilyen másik. Ugyanakkor mégis több: a tenger gyönyörű és szükségünk van rá. Az itt dolgozó emberek munkáját ugyanúgy kellene tisztelni, mint más hivatásokat” – nyilatkozta Fabio Coentrao az Empower Brand Channelnek, ahol azt is elmagyarázta, miért döntött így.

“Már születésemtől kezdve sokat jöttem ide. Az édesapámnak is volt egy hajója és halászatból élt. Én sokszor tengerre szálltam vele. Imádtam. Amikor időm engedte vagy szabadságon voltam, ha tehettem, eljöttem ide. A tenger volt az életem: a tenger és a halászat. Tisztában voltam azzal, hogy egyszer véget ér labdarúgó pályafutásom és új irányt kell vennie az életemnek. Az én boldogságom ez a hajó, ezt az életet akarom élni” – magyarázta a 33 éves portugál labdarúgó.

Vila do Conde Portótól körülbelül 25 kilométerre fekszik. Amióta a kétszeres BL-győztes Coentrao elkezdett a halászattal foglalkozni, egy hőstettet is végrehajthatott, hiszen szeptemberben a városka egyik halászhajója nagy bajba került Aveiro partjainál. A 15 fős legénységgel vízre szálló hajó léket kapott és egyre gyorsabban szivárgott be a víz. A problémáról hajnali 5-kor értesítették a partiőrséget, a halászok megsegítésére Coentrao hajója érkezett. Ugyan a hajó délelőtt 10-kor elsüllyedt, mind a 15 ember életét sikerült megmenteni.