Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ukrán válogatott védőt igazolt az Everton – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) csupán a 15. helyen tanyázó Everton csapata az átigazolási időszak megnyitását követően már a szombat délelőtti órákban új játékos érkezését jelentette be…

Az Everton együttese hivatalos csatornáin keresztül számolt be róla, hogy négy és fél évre, 2026-ig szóló megállapodást kötött a Dinamo Kijev csapatától érkező Vitaliy Mykolenkóval. A liverpooli “kékek” nem hozták nyilvánosságra a játékosért fizetett átigazolási díj értékét, de a Transfermarkt portálja 13 millió euróra becsli a bekk piaci értékét.

A 22 éves ukrán válogatott balhátvéd eddigi klubja saját nevelésű játékosa volt, 2016 óta erősítette az első csapatot. Mykolenko az elmúlt öt évben minden sorozatot figyelembe véve 139 mérkőzésen lépett pályára a Dinamo mezében, ezalatt védő létére hét találatot és 20 előkészítést regisztrált. A fiatal labdarúgót Ukrajnában kétszer, 2018-ban és 2019-ben is megválasztották az év legtehetségesebb játékosának.

“Hiszek az Evertonban, a klub tradícióiban és ambícióiban egyaránt. Remélem, hogy játékosként és emberként egyaránt fejlődni fogok majd a klubnál” – jegyezte meg az új igazolás.

Mykolenko a Dinamóval egy bajnoki címet, két ukrán kupát és három ukrán szuperkupát nyert, miközben 2018-as bemutatkozása óta 21 pályára lépést jegyzett a válogatottban.