Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Puskás-díj: megvan a három finalista, közülük kerül ki a győztes – VIDEÓ

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) bejelentette annak a három játékosnak a nevét, akik közül egy január 17-én átveheti a magyar labdarúgás legendájáról elnevezett Puskás-díjat 2021 legszebb találatáért. 

(Photo by Nick Potts/PA Images via Getty Images)

A FIFA bejelentette a Puskás-díj három finalistáját. Az elismerést annak a játékosnak ítélik oda 2009 óta, aki az év legszebb gólját lőtte, akár a klubcsapatában vagy a nemzeti válogatottjában.

Tavaly a legszebb találatáért járó díjat a Tottenham dél-koreai játékosa, Szon Hungmin kapta.

A korábban bejelentett 11-es listáról most már csak hárman vannak versenyben a díjért.

Az egyik Erik Lamela, aki 2021 márciusában, még a Tottenham játékosaként szerzett fantasztikus rabona gólt a városi rivális Arsenal ellen, amely meccsen egyébként később ki is állították, a Spurs pedig 2-1-re kikapott. Lamela nyáron végül ingyen a Sevillába igazolt.

A második a cseh válogatott és a Bayer Leverkusen labdarúgója, Patrik Schick, aki az Európa-bajnokság csoportkörében, Skócia ellen szerzett góljával érdemelte ki a helyét a finalisták között.

A harmadik a Porto játékosa, Mehdi Taremi, aki tavaly a Chelsea elleni BL-negyeddöntő visszavágóján lőtt ollózásával került fel a végső listára.

A győztest január 17-én jelentik be Zürichben a FIFA-gálán, ahol többek között kiosztják a 2021-es év legjobb férfi és női labdarúgójának járó “The Best” díjat is. Ennek finalistáit szerdán jelenti majd be a nemzetközi szövetség.