Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bale idén visszavonulhat – sajtóhír

Szigetországi sajtóértesülések szerint könnyen előfordulhat, hogy a Real Madrid egykor szebb napokat is látott csillaga idén végleg szögre akasztja a stoplist…

(Photo by David Ramos/Getty Images)

A The Athletic  aktuális írása értelmében a Real Madrid színeiben mellőzött Gareth Bale már komolyan fontolóra vette, hogy akár idén befejezze pályafutását, amennyiben a walesi válogatott nem jut ki a katari világbajnokságra.

Bale 2013-ban közel 100 millió euró ellenében hagyta el a Totthenham csapatát, és szegődött a Real Madrid szolgálatába. A rutinos szélső éveken át a “királyi gárda” meghatározó szereplője volt, azonban a 2019-2020-as idénytől kezdve elvesztette helyét és renoméját a csapatnál, menet közben sérülések, formahanyatlások és magatartásbeli problémák tarkították mindennapjait. Tavaly nyáron kölcsönben visszatért a londoni gárdához, ahol ismét motiváltabban játszott és valamit megcsillogtatott egykori képességeiből, miközben 34 tétmeccsen 16 gólt szerzett a Spurs mezében.

Az aktuálisan futó idényre ismét visszakerült a Realhoz, ahol sérülései miatt mindössze három bajnokin tudott pályára lépni.

Bale aktuális szerződése nyáron lejár a madridi egyletnél, és gyakorlatilag teljesen biztosra vehető, hogy szabadon igazolhatóként távozni fog az egyesülettől, de amennyiben márciusban nem harcolják ki a válogatottal a vb-szereplés jogát, úgy a beszámolók értelmében a távozása befejezését is fontolóra veheti az egykori kiváló játékos.