Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Serie A: Kiütéses győzelmet aratott az Atalanta! – videóval

Az olasz bajnokság (Serie A) 21. fordulójában az Atalanta kiütéses, 6:2-es győzelmet aratott az Udinese otthonában, és ezzel 11 idegenbeli bajnokit követően sem talált legyőzőre.

(Photo by Alessio Marini/LiveMedia/NurPhoto via Getty Images)

Már az első félidőben dűlőre vitte a találkozó kimenetelét Gian Piero Gasperini együttese. A bergamói klub ugyanis már a 17. percben előnybe került, miután Pasalic fejjel vette be Padelli kapuját, 0-1! Pár perccel később már két gól volt a csapatok közti különbség Luis Muriel szép egyéni akciója után, 0-2! A két bekapott gólt követően ugyan a hazaiak előtt is adódott lehetőség a gólszerzésre, de a szünet előtt minden kérdést eldöntött az Atalanta. A 43. minutumban Malinovsky is bevette az Udinese kapuját, megszerezve idénybeli 5. gólját, 0-3! A vendégek a második félidőben sem terveztek lassítottak, igaz az első gólt a hazaiak szerezték. Az 59. percben Molina szánta el magát egy távoli lövésre, ami úgy pattant meg Djimsiti lábán, hogy az védhetetlenül vágódott Musso hálójába, 1-3! Az Atalantát viszont nem fogta meg a bekapott gól, sőt a 76. percben egy ellentámadást követően Muriel újabb gólt szerzett, 1-4! A 88. minutumban ismét két gólra zárkózott az Udine, miután Beto mattolni tudta Mussót, 2-4! Ez a különbség viszont nagyjából 1 percig maradt meg, ugyanis Hateboer beadására Maehle érkezett teljesen üresen, 2-5! A mérkőzés utolsó percében aztán még Pessina is betalált, ezzel beállítva a 6:2-es végeredményt. Az Atalanta így továbbra is őrzi 4. helyét a bajnokságban, idegenben pedig 9 győzelemmel és 2 döntetlennel állnak, ami a legjobb mutató a mezőnyben.

Serie A, 21. forduló
Udinese – Atalanta 2-6 (0-3)
Gólszerzők: Djimsiti (59. – öngól), Beto (88.) ill. Pasalic (17.), Muriel (22., 76.), Malinovsky (43.), Maehle (89.), Pessina (90+2.)

 

A mérkőzés összefoglalója:

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: