Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Iheanacho találatával Nigéria legyőzte Egyiptomot – videóval

Az Afrikai Nemzetek Kupájának D-csoportjában két a kontinensen erősebb keretet felvonultató nemzeti együttes, Nigéria és Egyiptom küzdött meg egymással a három pontért.


A találkozó első félidejét Nigéria irányította, igaz kevesebbet birtokolták a labdát, de öt alkalommal is próbálkoztak a gólszerzéssel, míg Egyiptom mindössze egyszer tette meg ezt. A “Szuper Sasoknak” sikerült is megszerezni a vezetést, a Leicester City támadója, Kelechi Iheanacho talált be Aribo átadásából (1-0). A szünetre így egygólos nigériai előnnyel mehettek a csapatok.

A második játékrész is Nigériáé volt, Eguaoven mester fiai 10 alkalommal próbálkoztak kapura lövéssel, ebből Awoniyi fejese volt a legveszélyesebb, ami a felső lécen csattant. Egyiptom kétszer vette célba a kaput, igaz az egyikből Salah kis híján gólt szerzett, de Maduka Okoye hárítani tudta a Liverpool támadójának lövését. Nigéria győzelmével hatalmas lépést tett a csoport elsőség felé, de az egyiptomiak sem csüggedhetnek, ugyanis a papírforma szerint két könnyebb találkozó vár rájuk.

Afrikai Nemzetek Kupája, E-csoport, 1. forduló:
Nigéria – Egyiptom 1-0
(1-0)
Gólszerző: K. Iheanacho (30.)

A D-csoport aktuális állása