Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

PSG: ekkor áll edzésbe újra Neymar

Lassan öt éve már, hogy Neymar elhagyta az FC Barcelona együttesét, hogy világrekordot jelentő összegért a Paris Saint-Germain játékosa legyen. A brazil azonban rendre súlyos sérüléseket szenved a szezon közepén, így sokat rontva klubja nemzetközi esélyein.

(Photo by John Berry/Getty Images)

Csaknem egy évtizede, hogy a Paris Saint-Germain a francia futball zászlóshajójaként próbálkozik Európa meghódításával is. Eddig a legközelebb az áhított Bajnokok Ligája győzelemhez 2020-ban jártak a párizsiak, ám akkor egy végletekig kiélezett döntőben kikaptak a Bayern Münchentől. Korábban többször is hatalmas küzdelemben estek ki hol a nyolcaddöntőben, hol a negyeddöntőben. Többször is Neymar jelenthette volna a pozitív különbséget a PSG számára, azonban sérülés miatt hiányozni kényszerült.

A hírek szerint Neymar aktuális bokaszalag-sérülése miatt ismét hiányozni fog a tavaszi BL-nyitányról. Ahol a PSG a Real Madrid elleni nyolcaddöntővel kezdheti meg a menetelést február 15-én. A szakértők szerint a március 3-i visszavágón már a brazil támadó is a pályán lehet. Azonban addig még sok munka vár „Neyre”, aki állítólag csak három hét múlva kezdheti meg a komolyabb terhelésű edzéseket. A korábbi Barca-kedvenc így is csak nyolc nappal később kezdte meg a felkészülést, mint a többiek. Neymar az elmúlt vasárnap tért csak vissza Párizsba, addig Brazíliában, gondos felügyelet mellett gyógyult és pihent. Természetesen a klub engedélyével.

A február 5-én már 30. születésnapját ünneplő dél-amerikai az idei szezonban tizenegy tétmeccsen három-három gólt és gólpasszt jegyez a Paris-Saint-Germain mezében.