Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: emberelőnyben kapott ki a 2004-es győztes! – VIDEÓVAL

Az Afrikai nemzetek kupája nagyon lassan kezd csak belemelegedni az izgalmakba, ám tény, hogy az „F” csoport máris a rangadójával nyitott. A 2004-ben győzelemig menetelő Tunézia „fogadta” az elmúlt tíz évben kétszer is bronzérmes Malit.

(Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images)

Aissa Laidouni, a Ferencváros középpályása is a kezdőcsapat tagja volt a tunéziai válogatottban. Azonban a piros-mezesek hiába voltak a találkozó esélyesei, szépen belesültek a startba. A viszonylag kiegyenlített csatát végül, és teljesen megérdemelten Mali nyerte. A még soha semmilyen fontos tornát, vagy vb-t meg nem járt együttes ráadásul a hajrában egy jogos kiállítást követően már csak tíz emberrel küzdhetett ellenfele ellen.

A szünet után Ibrahima Koné gólra váltott egy tizenegyest. Ám ez a nem túl nagy bravúr nem jött össze a tunéziai csapatkapitánynak. A Ligue 1-ben menő támadó ugyan sikerrel hozott össze egy büntetőt, ám azt már képtelen volt gólra váltani. Laidouni hatvanhat percet töltött a pályán, kapura lövéssel nem próbálkozott, ám balról befelé húzódva több mali támadásépítést is megakasztott a középpályán.

Csoportkör – 1. forduló

Tunézia – Mali 0-1 (0-0)
Helyszín: Limbe Stadium (Limbe); Vezette: Janny Sikazve (zambiai)
Gólszerző: – ill. Ibrahima Koné (48.)
Kiállítva: – ill. El Bilal Touré (87.)

A meccs összefoglalója:

A csoport másik meccse:
Gambia – Mauritánia 17:00

A csoport állása:

A góllövőlista élmezőnye: