Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

James Rodriguez menthette meg Coulibaly életét

A katari Al-Wakra orvosa biztos abban, hogy a 32 éves Ousmané Coulibaly James Rodrídueznek köszönheti az életét, mivel a kolumbiai gyorsan és szakszerűen lépett fel, amikor az ellenfél játékosa összeesett a pályán.

(Photo by Alexandre Schneider/Getty Images)

Hatalmas volt az ijedtség január 8-án Katarban, az Al-Rayyan és az Al-Wakra bajnokiján, amikor a vendégek 32 éves szenegáli védője, Ousmané Coulibaly összeesett a pályán, az első félidő végén. A televíziós protokollnak eleget téve nem lehetett látni, hogy az Al-Wakra játékosa a kapunál összeesett és az egész teste rángatózott. A jelenlévők viszont látták a történteket, így azt is, hogy a dermesztő esemény előtt másodpercekkel az Al-Rayyan kolumbiai sztárjának, James Rodrígueznek hatalmas gólszerzési lehetősége volt, közvetlenül mellette pedig ott állt Coulibaly, aki nem sokkal később már a földön feküdt.

James így közvetlen szemtanúja volt az esetnek és azonnal reagált is: odafutott ellenfeléhez, megfelelő pozícióba helyezte és a fejét is megigazította, hogy a védő ne nyelje le a saját nyelvét. Az Al-Wakra orvosa szerint, ha a 30 éves támadó nem lép közbe ilyen gyorsan és nem tudja, mit kell tenni annak érdekében, hogy Coulibaly képes legyen rendesen lélegezni, akkor vélhetően nem lehet megmenteni a labdarúgó életét. A kolumbiai szakszerű beavatkozása után pár másodperccel az Al-Wakra orvosai vették kezelésbe az életéért küzdő szenegálit, akit – miután stabilizálták állapotát a gyepen – mentővel elszállítottak egy közeli kórházba.

A katari média azóta hősként tiszteli Jamest, aki gondolkodás nélkül mentette meg az ellenfél játékosának életét. Az Al-Wakra csapatorvosa is megerősítette, hogy a kolumbiai pontosan azt tette, amit egy ilyen helyzetben kell, mert a játékos már elveszítette az eszméletét, és fontos volt, hogy képes legyen lélegezni. Amikor ők odaértek, már nagyon gyenge volt a pulzusa, így nem kizárt, hogy csak azért nem állt le akkor a pályán a szíve, mert megfelelően járt el az ellenfél játékosa.

Az Al-Wakra egy közleményt is kiadott, hogy Ousmané Coulibaly már jól van, állapota stabil, pár napig még orvosi megfigyelés alatt marad, annak érdekében, hogy teljesen felépülhessen és a közeljövőben újra pályára léphessen.