Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: kétszer egyenlített a Barca, mégis a Real jutott a döntőbe! – videóval

A Spanyol Szuperkupa első elődöntőjében az FC Barcelona kétszer is egyenlíteni tudott a Real Madrid ellen, ám a Királyi Gárda hosszabbítás után kiharcolta részvételét a fináléba. Carlo Ancelotti fiai 3–2-es sikert arattak a katalánok ellen, többek között Vinícius Júnior és Karim Benzema vezetésével.

(Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

Az óriási múlttal és rivalizálással rendelkező találkozót a Real kezdte jobban, aminek a félidő felénél meg is jött az eredménye: a habfehérek az élete eddigi legjobb formájában lévő Vinícius révén jutottak vezetéshez, aki Benzema gyönyörű indítását bombázta könyörtelenül a hálóba. A Barcelonát nem viselte meg különösebben a bekapott gól, sőt még a szünet előtt összejött az egyenlítés: Luuk De Jong jegyezte a találatot, amely részben a szerencsének is volt köszönhető. A felek mindenesetre iksszel vonultak az öltözőbe.

A fordulást követően Xavi gárdája magasabb sebességi fokozatba kapcsolt, igaz, a madridi védelem sem állt a helyzet magaslatán – Eder Militao hibát hibára halmozott. Újabb gólt ennek ellenére Ancelotti legénysége jegyzett, Benzema a gólpassza után maga is eredményesnek bizonyult. A hidegzuhany a 83. percben következett be a fővárosiak számára, amikor is a csereként beálló Ansu Fati kiegyenlítette a meccs állását. Következhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

A túlórát a Real kezelte jobban, a padról való erősítés náluk is megmutatkozott: az uruguayi középpályás, Federico Valverde döntötte el az összecsapást, méghozzá a 98. percben. A Barca ezt követően minden megpróbált, ám nem jött össze az újabb egalizálás.

A Real Madrid ellenfele az Atlético Madrid–Athletic Club párharc (csütörtök) győztese lesz a Spanyol Szuperkupa fináléjában (vasárnap).

Spanyolország, Szuperkupa, elődöntő
FC Barcelona – Real Madrid CF 2–3 (rendes játékidőben 2–2)
Helyszín: King Fahd Nemzetközi Stadion; Játékvezető: José Munuera Montero
Gólszerzők: L. De Jong (41.), Ansu Fati (83.), ill. Vinícius (25.), Benzema (72.), Valverde (98.)
Sárga lap: Ferrán Torres (23.), Dani Alves (51.), ill. Casemiro (75.), Valverde (99.)

Barcelona: Ter Stegen – Dani Alves (Nico 79.), Araújo, Piqué, Jordi Alba – F. De Jong (Pedri 46.), Busquets, Gavi (Depay 78.) – Dembélé, L. De Jong (Ansu Fati 66.), Ferrán Torres (Abde 46. / Jutglá 110.). Vezetőedző: Xavi Hernández.

Real Madrid: Courtois – Carvajal (Lucas Vázquez 91.), Militao, Nacho, Mendy – Modric (Valverde 82.), Casemiro, Kroos – Asensio (Rodrygo 68.), Benzema, Vinícius (Camavinga 110.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

A találkozó videós összefoglalója: