Korábbi klubjához tart a Marseille csatára – sajtóhír

Egybehangzó beszámolók szerint az Olympique Marseille létszámfeletti támadójának küszöbön áll a visszatérése korábbi csapatához…

(Photo by Xavier Laine/Getty Images)

TyC Sports információi szerint a felek előrehaladott tárgyalásokat folytatnak egymással, hogy Darío Benedetto visszatérjen az Olympique Marseille csapatától korábbi klubjához, az argentin Boca Juniors együtteséhez. A várakozások szerint a nagy visszatérést már a héten bejelenthetik, ha nem jön közbe semmi váratlan esemény.

A 31 éves argentin támadó karrierje meghatározó időszakában 2016 és 2019 között a Boca Juniors gárdájában 67 mérkőzés alatt 43 gólt szerzett, miközben az évek során rendkívül fontos alapembere, és számtalan fontos meccsen szerzett találattal a La Bombonera közönségének nagy kedvence lett. Bár az első szezonja még a 11 bajnoki találata révén vállalhatóan sikerült az OM-nél, a 2020-2021-es idény során elvesztette kezdőhelyét és epizódszereplőként csupán ötször volt eredményes az elmúlt bajnoki kiírásban. Benedetto két évvel ezelőtti leigazolása óta 70 mérkőzésen 17-szer volt eredményes a dél-francia klub színeiben, az aktuális idényre végül a spanyol élvonalbeli Elchéhez adták kölcsön, ahol 14 bajnoki alatt kétszer tudott eredményes lenni.

Az ötszörös argentin válogatott játékos karrierje korábbi szakaszában hazájában az Arsenal Sarandi, a Defensa y Justicia és a Gimnasia La Plata csapatait erősítette, valamint a Bocához való átigazolása előtt Mexikóban profiskodott a Tijuana és a Club América színeiben.