Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megvan Godín új csapata – HIVATALOS

A korábbi híreszteléseknek megfelelően a Cagliari csapatától távozó rutinos hátvéd a minap leszerződött a brazil bajnokcsapathoz…

(Photo by Lars Baron/Getty Images)

A brazil országos bajnok Atlético Mineiro csapata a szerdai napon bejelentette, hogy szerződést kötött a legutóbb a Cagliari csapatában szereplő Diego Godínnal, aki az aktuális naptári esztendő végéig kötelezte el magát a Belo Horizontei egyesülethez.

A 35 esztendős uruguayi középhátvéd 2010-től 2019-ig az Atlético Madrid játékosa volt. Godín a kilenc szezon alatt közel 400 tétmérkőzést játszott a csapat színeiben, miközben tagja volt a 2013-ban Király-kupát, a 2014-ben spanyol bajnoki címet nyerő együttesnek, kétszeres Európa-liga-, és Szuperkupa-győztes lett, valamint két BL-döntőt játszott. 2019 nyarán szabadon igazolhatóként hároméves szerződést kötött az Interrel, a milánóiaknál 36 meccsen foglalkoztatták, de a klub hosszútávú terveiben nem szerepelt a neve, így másfél éve a szárdokhoz tette át székhelyét.

A rutinos védő a tavalyi szezonban 28, az aktuális kiírásban pedig idáig 11 bajnokin lépett pályára a bennmaradásért küzdő Cagliari színeiben, azonban az elmúlt naptári esztendő végén kijelentette, hogy januárban mindenképpen elhagyja a szárd klubot.

Godín utoljára 2007-ben állt dél-amerikai klub alkalmazásában, amikor még hazájában a patinás Nacional gárdáját szolgálta.