Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: a címvédő jutott a fináléba! – videóval

Meglepetésre az Athetic Bilbao jutott a spanyol Szuperkupa-döntőjébe, miután hátrányból felállva, a hajrában fordított az Atlético Madrid elleni elődöntőben. 

(Photo by Stringer/Anadolu Agency via Getty Images)

A jó kezdés után (mindkét oldalon akadt egy igen komoly lehetőség (előbb Joao Félix, majd Inaki Willimas előtt), eléggé visszafogottá, talán túlságosan is óvatossá váltak a csapatok, mintha egymás hibáiban is bíztak volna (…)

(…) elég sokat kellett várni erre a hibára, de megérte: az Atlético Joa Félix fejese az elmélázó Unai Simon kapus hátáról, bő egy óra elteltével a hálóban kötött ki.

A gól után felpörögtetek az események, a Bilbao egyből veszélyesebbé vált, míg az Atlético próbálta őrizni előnyét. A baszkok fáradozásai végül eredményre vezettek, előbb egy szöglet utáni Yeray Alvarez-fejessel egyenlítettek, majd a meccs hajárjára már vezettek is Nico Willimas találatának köszönhetően.

Diego Simeone együttese ezúttal sem játszott jól, különösen az előrefelé játékban, ez pedig a döntőjébe is került a “matracosoknak”. A Bilbao így megkísérelheti megvédeni címét vasárnap a Real Madrid ellen.


Atlético Madrid- Athletic Bilbao
1-2 (0-0)
Fahd király Stadion, Rijád. Vezette: G. Cuadra
Gólszerzők: U. Simon (62. -öngól) illetve Yeray (77.), N. Williams (81.)
Sárga lap: Vrsaljko (90+1.) illetve I. Martinez (83.), Vesga (90.), I. Williams (90+1.)
Piros lap: Gimenez (90+4. – durvaság)

Atlético Madrid: Oblak – Carrasco, Hermoso, Giménez, Vrsaljko, M. Llorente (R. Lodi, 46.) – Lemar (Cunha, 85.), Kondogbia (De Paul, 51.), Koke (H. Herrera, 85.) – J. Félix, Á. Correa (L. Suárez, 71.). Vezetőedző: Diego Simeone
Athletic Bilbao: Unai Simón – De Marcos, Yeray, I. Martínez, Balenziaga – Berenguer (N. Williams, 70.), Dani Garcia, Zarraga (Vesga, 70.), Muniain – Sancet (R. García, 70.), I. Williams. Vezetőedző: Marcelino García