Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A Barca és a Bayern is versenyben van a Chelsea védőjéért

Fabrizio Romano értesülései szerint spanyol és német klubok küzdenek a Chelsea 55-szörös dán válogatott védőéjért. Az olasz transzferguru információi szerint egyáltalán nem biztos, hogy Andreas Christensen elfogadja a londoni klub szerződéshosszabbítási ajánlatát, mivel az Atlético Madrid, a Barcelona, a Borussia Dortmund és a Bayern München is örömmel látná a csapatában, főleg ingyen.

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

Romano értesülései szerint az Atlético Madrid és a Borussia Dortmund hosszabb ideje bombázza ajánlatokkal Christensent, a Bayern és a Barcelona érdeklődése frissebb. A katalánok és a bajorok viszont csak abban az esetben szereznék meg a védőt, ha ingyen igazolható. Erre egyre több esély van, ugyanis Christensen szerződése az utolsó fél évébe lépett Londonban. A dán játékossal sajtóhírek szerint már nyáron megegyeztek szinte mindenben a Chelsea képviselői, ám az aláírás mégsem történt meg. Most pedig már szabadon tárgyalhat az érdeklődőkkel, a kialakult verseny pedig jó eséllyel feljebb srófolhatja majd a fizetési igényeit.

Romano szerint a Barcelonának minden olyan védőre szüksége lehet, aki már komolyabb rutint szerzett a nemzetközi színtéren, és bizonyította, hogy képes kezelni a nagy trófeákért folyó versenyből adódó nyomást, mindeközben viszonylag olcsón vagy akár ingyen is megszerezhető. A Bayernnél konkrét játékost, a nyáron szintén lejáró szerződésű Niklas Sülét pótolhatná Christensen. A német hátvédet Premier League-klubok csábítják a hírek szerint.

A most 25 éves Christensen 2012 óta tartozik a Chelsea kötelékébe, az első csapatban 2014 őszén mutatkozott be, azóta pedig 148 tétmeccsen viselte a londoni klub mezét. Kölcsönjátékosként két szezont a Bundesligában, a Borussia Mönchengladbach színeiben töltött – a német első osztályban 62 meccse és öt gólja van.

A Chelsea helyzete nem túl rózsás, ami a védőiket illeti, ugyanis jelen állás szerint Christensen mellett Antonio Rüdiger, Thiago Silva és César Azpilicueta kontraktusa is lejár a nyáron, így elég sok a bizonytalanság a védelem jövőjét illetően.