Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szívizomgyulladás miatt nem edzhet a Bayern alapembere

Enyhe szívizomgyulladása miatt pár hétig nem edzhet Alphonso Davies, a Bayern München kanadai labdarúgója – számolt be az MTI.

(Photo by Stefan Matzke – sampics/Corbis via Getty Images)

Julian Nagelsmann, a Bayern München vezetőedzője pénteken elmondta az újságíróknak, hogy a koronavírus-fertőzésen áteső játékosok csütörtöki vizsgálatakor derült fény a védő problémájára. „Így most nem edz, és pár hétig nem állhat majd a rendelkezésünkre” – tette hozzá. Nagelsmann tájékoztatása szerint, az ultrahangos vizsgálat alapján nincs nagy gond, de mindenképpen meg kell várni, hogy Davies meggyógyuljon.

A Covid-fertőzés miatt tartalékosan felálló Bayern München vereséggel kezdte az évet, múlt pénteken 2-1-re kapott ki otthon a Borussia Mönchengladbach-tól. A korábban pozitív tesztet adó játékosok közül a héten már többen bekapcsolódtak a csapat munkájába, de még egyikük állapota sem 100%-os. Manuel Neuer visszatérhet a kapuba, a többiek szerepeltetése viszont még nem aktuális, Nagelsmann szerint arra, hogy kezdjenek, vagy érdemi időt játsszanak, kicsi az esély. A második helyezett Borussia Dortmundot hat ponttal megelőző bajor csapat Kölnben játszik szombaton.