Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szlovák játékossal erősített a Gyirmót – hivatalos

A román élvonalbeli Academica Clincenitől igazolt középpályást a Gyirmót – jelentette be az NB I-es klub a hivatalos honlapján. A 26 éves Denis Ventura korábban a szlovák utánpótlás-válogatottakban is szerepelt.

A bejelentésből kiderül, hogy a játékos szerződést bontott Romániában, így ingyen igazolható játékosként érkezett. A középpályás Szlovákiában az FK Senica és SFK Sered csapatában összesen 112 élvonalbeli mérkőzésen játszott, 6 gólt szerzett, majd a román bajnokságban 52 mérkőzésen lépett pályára, és újabb két gólt jegyzett. Többször szerepelt az U18-as, később az U20-as utánpótlás-válogatottban.

„Az őszi szereplés után egyértelmű volt, hogy csapatunkat több poszton szeretnénk megerősíteni, ennek keretében, folyamatos tárgyalások eredményeként igazoltuk le Denist a román élvonalból, aki stabilabbá teszi reményeink szerint a középpályánkat. Denis egy tapasztalt, két bajnokságban is az élvonalban szereplő középpályás, azt reméljük, hogy azokat az erényeket, amelyek a román élvonalban jellemezték Őt, nagyon sok labdát szerzett, stabilitást adott a csapatának, ezt nálunk is hasonlóképpen fogja érvényesíteni tavasszal” – mondta az igazolásról a Gyirmót szakmai igazgatója, Tamási Zsolt.

Ezt támasztja alá, a győri klubhonlap által kiemelt statisztika is: Ventura a román bajnokság legtöbb labdát szerző középpályásai közé tartozott az elmúlt szezonban.