Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Aubemayang szívproblémákkal küzd

A koronavírus-fertőzése után továbbra sem egészséges az Arsenal sztárja, akinek pályára lépése nem engedélyezett az Afrikai Nemzetek Kupáján…

(Photo by Visionhaus/Corbis via Getty Images)

Az Afrikai Nemzetek Kupáján szereplő gaboni válogatott legnagyobb sztárja, az Arsenalban játszó Pierre-Emerick Aubameyang ugyan felépült a koronavírus-fertőzésből, az orvosi vizsgálatok során szívproblémákat észleltek nála, így továbbra sem engedélyezett a pályára lépése. Mindezt az országos labdarúgó-szövetség erősítette meg.

Hasonlóan járt a gaboni csapatból a Nice középpályása, Mario Lemina, valamint a Marokkóban légióskodó Axel Méyé.

Gabon válogatottja két mérkőzés alatt négy pontot szerzett az Afrika-kupán, így a második helyet foglalja el a C csoportban az éllovas Marokkó mögött, mellyel az utolsó csoportmérkőzését játszhatja.

Aggasztó lehet ugyanakkor, hogy Aubameyang vajon mikor térhet vissza a pályára, és úgy összességében sem túl megnyugtató, hogy a koronavírus-fertőzést követően esetlegesen szívproblémák alakulhatnak ki. A gaboni labdarúgóké nem egyedi eset, hiszen a napokban a Bayern München csapata ugyancsak hasonló bejelentést tett, mely szerint a bajorok kanadai válogatott játékosánál, Alphonso Daviesnél a koronafertőzés következtében kialakult szívizom-gyulladásra utaló jeleket találtak.