Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: az utolsó pillanatban vesztett pontokat Elefántcsontpart – videóval

Folytatódik az Afrikai Nemzetek Kupájának csoportköre a második fordulójával. Az E-csoportban Elefántcsontpart Sierra Leonéval találkozott, és végig fölényben futballozott, de egy utolsó perces Sierre Leone-góllal mindössze csak egy pontot tudott szerezni. Az F-csoportban Tunézia Mauritániát fogadta és egy nagyon magabiztos győzelmet aratott. 

Elefántcsontpart-Sierra Leone:

Sokkal jobban játszott Elefántcsontpart már az első félidőben. A 12. percben Bangura szabálytalankodott a tizenhatoson belül egy hazai támadásnál, amiért tizenegyest kaptak az elefántcsontpartiak. Kessie állt oda a büntetőponthoz, de gyenge lövés volt, amit a kapus fogott. A 25. percben azonban már sikerült megszerezniük a vezetést, amikor Haller került ígéretes helyzetbe egy briliáns passznak köszönhetően, majd kapu jobb oldalába lőtte a labdát. A 39. percben jött a vendégek első helyzete, amikor Buya Turay remek egyéni megmozdulását követően a kapu közepét célozta meg, de a kapus menteni tudott. Pepének is több helyzete volt a hazaiaknál, de a befejezései pontatlanok voltak, így már nem változott az eredmény a szünetig.

A második félidőben sem változott a játék képe, továbbra is fölényben játszottak a hazaiak, azonban az 55. percben, szinte a semmiből mégis egyenlített Sierra Leone: Kamara vett át jól az átadást, majd a hálóba lőtt, ami a kapu jobb felső sarkába szállt. Az 58. percben még egy lehetőségük volt, amikor Turay lőhetett el egy kipattanót, ám a háló helyett a kapu felett szállt el a labda. A 65. percben azonban a sok támadás egyikéből összejött az újabb vezető gól a hazaiaknak: Pepé érkezett jól a beadásra és remek lövést mutatott be, a labda pedig a kapu bal oldalába ment. A 76. percben Zaha célozta meg a kapu bal oldalát, de kapus hatalmasat védett, majd két perccel később Sangare nagyon jó helyről leadott lövése szállt el a kapu felett. Az elefántcsontpartiak a végéig támadtak, de ez csak meddő fölény volt, míg a 94. percben a semmiből megint kiegyenlített Sierra Leone, és ezzel újabb egy pontot szerzett: Kamara csapott le a labdára Sangare hatalmas hibáját követően és a kapuba lőtt.

Elefántcsontpart – Sierra Leone 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Haller (25.), Pepé (65.) ill. Kamara (55. 90+4.)
Sárga lap: – ill. Kakay (52.), Kamara (90+5.)
Kiállítás: – ill. –

Az E-csoport jelenlegi állása:

Tunézia-Mauritania:

Bár az eredmény nem ezt mutatja, a játék képét tekintve kiegyenlített mérkőzést játszottak egymással a felek. A vezetést már a 4. percben megszerezte Tunézia, amikor Mathlouthi kapásból lőtte el a labdát a tizenhatoson belülről, a játékszer pedig a kapu bal alsó sarkába ment. Nem kellett sokat várni a hazaiak második találatára sem, hiszen a 9. percben Khazri csinált helyet magának egy jó passzt követően, majd belőtte a labdát a bal alsó sarokba. Mauritániának is voltak támadásai, de ezek inkább veszélytelenek voltak.

Tunéziának a második félidőben is jobban ment a góllövés. A 64. percben már a harmadik góljukat is meglőtték, amikor Khazri vette át az átadást az ötösön, majd laposan lőtt a kapu bal oldalába. Nem kellett sokat várni a hazaiak negyedik találatára sem, hiszen a 66. percben jött Jaziri, és a jobb alsó sarokba lőtta a labdát. Tunézia továbbra is sokat támadott, de voltak lehetőségei a vendégeknek is, igaz, ezek továbbra is elég gyengék voltak. A 89. percben ráadásul Houbeib kézzel ért labdába a tizenhatoson belül, amiért tizenegyest kapott Tunézia, de hiába állt oda Msakni a büntetőponthoz, Babacar Diop védte a lövését, így már nem változott az eredmény.

Tunézia-Mauritánia 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Mathlouthi (4.), Khazri (9. 64.) Jaziri (66.) ill. –
Sárga lap: Khazri (15.), Ifa (37.), Slimane (45+1.) ill. Kamara (37.)
Kiállítás: – ill. –

Az F-csoport jelenlegi állása: