Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Botrány a Király-kupában! Félbeszakadt a rangadó – videóval

A spanyol Király-kupa szombat esti programjában a legjobban várt rangadó botrányos körülmények között félbeszakadt…

(Photo By Joaquin Corchero/Europa Press via Getty Images)

A szombat esti órákban a két városi rivális, a Real Betis és a Sevilla egymás elleni rangadója félbeszakadt a Király-kupában, miután a 40. percben 1-1-es állásnál a hazai szurkolók egy pályára dobott rúddal fejbe találták a vendégek futballistáját, Joan Jordánt.

Szerencsére a 27 éves középpályás csak rövid ápolásra szorult, látszólag nem szenvedett súlyosabb sérülést (tekintve, hogy a lenti felvételen jól látható, hogy még lépett párat, hogy biztosan a játékvezető előtt vesse földre magát), ám további kivizsgálások céljából kórházba szállították őt. Ennek ellenére Ricardo de Burgos játékvezető a segítőivel történt tanácskozást követően úgy döntött, hogy ilyen körülmények közt nem folytatják a találkozót és félbeszakította a mérkőzést. Később a spanyol szövetség is megerősítette a rangadó felfüggesztését.

A sevillai derbin a vendégek Alejandro “Papu” Gómez jóvoltából a 35. percben kerültek lépéselőnybe, majd néhány perccel később Nabil Fekir közvetlen szögletből egyenlített, melyet követően történt az ominózus incidens.

Az összecsapás további sorsáról hivatalos döntés egyelőre nem született, de egyes híresztelések szerint vasárnap délben a 40. perctől folytathatják a mérkőzést.