Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barcelona: Dembélé döntött a jövőjéről – sajtóhír

Katalán sajtóértesülések szerint eldőltnek tekinthető a Barcelona kétes jövőjű támadójának sorsa…

(Photo by Fran Santiago/Getty Images)

A katalán Sport nevű lap beszámolói szerint Ousmane Dembélé tájékoztatta a Barcelona vezetőségét, hogy nem kívánja megújítani a klubbal az aktuális idény végén lejáró szerződését, hanem elhagyja az együttest. Egyelőre nem tudni, hogy a francia támadó januárban átigazolási díj fejében, vagy nyáron ingyen hagyja el a Camp Nout.

A katalán forrás szerint Dembélé új klubja minden bizonnyal a Juventus vagy a Manchester United lehet, akik mindketten csatárt keresnek és érdeklődnek a szolgálatai iránt.

Mint ismeretes, a 24 esztendős csatár a 2019-2020-as szezonban sérülései és formahanyatlása miatt mindössze öt bajnokin és négy BL-meccsen tudott csapata rendelkezésére állni, és csupán egyetlen találat fűződött a nevéhez. A múlt hétvégén befejeződött kiírásban viszont újra egyre hasznosabb tagja tudott lenni a csapatnak, minden sorozatot figyelembe véve 44 mérkőzés alatt 11 találatot jegyzett a 2020-2021-es kiírásban, így újra ki tudta harcolni magának, hogy csapatánál számítsanak rá. Az új idényben azonban megint mindössze nyolc meccsen játszott egészségi állapotából kifolyólag.

Dembélé ennek egyelőre kevésbé tudta igazolni az előzetesen hozzáfűzött reményeket, hiszen emlékezhetünk rá, hogy 2017 nyarán 105 millió euró és további bónuszok ellenében igazolta le őt a Barca a Borussia Dortmundtól.