Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Messi nem megy az argentin válogatottba

Lionel Messi a koronavírus-fertőzése után egyelőre nem térhetett vissza a Paris Saint-Germain csapatába, és a hétfői napon eldőlt, hogy az argentin válogatott sem számíthat szolgálataira a következő világbajnoki selejtezők alkalmával…

(Photo by Bruna Prado/Getty Images)

A hétfői napon került megerősítésre, hogy Lionel Messi nem lesz tagja az argentin válogatott keretének a január végén, illetve február elején esedékes világbajnoki selejtezők alkalmával. Az Albiceleste csapatkapitánya a múlt hétvégén még klubcsapatában sem lépett pályára fertőzése után, visszatérését erre a hétvégére tervezik.

A 34 éves argentin klasszis másfél évtized után tavaly nyáron hagyta el a Barcelona csapatát, és átigazolt a PSG együtteséhez. Messi bemutatkozása egyelőre nem a terv szerint sikerült új állomáshelyén, a francia bajnokságban (Ligue 1) ugyanis mindössze egyetlen találatot szerzett. A hétszeres aranylabdás klasszis minden sorozatot figyelembe véve 16 meccsről hat találattal bír a francia óriásklub színeiben.

A tavalyi Copa América-győztes argentin válogatott már kvalifikálta magát a katari világbajnokságra, a soron következő selejtezők alkalmával január 27-én Chile otthonában lép pályára, míg február 1-jén Kolumbiát látja vendégül.

Messi a selejtező sorozatban eddig 12 mérkőzésen hat gólt szerzett.