Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika Kupa: Hakimiék nyerték a C-csoportot, Ghána egyetlen ponttal búcsúzott

Lezárultak az Afrikai Nemzetek Kupája C-csoportjának küzdelmei, az első helyen Marokkó végzett, a másodikon Gabon zárt, a harmadik helyezett Comore-szigetek még bízhat a továbbjutásban, a kvartett negyedik helyén Ghána zárt.

(Photo by Ulrik Pedersen/NurPhoto via Getty Images)

Marokkó a mérkőzés elejétől kezdve labdabirtoklási fölényben játszott, ám Gabon volt veszélyesebb a kapu előtt. A 21. percben gólt is szereztek az Aubameyangot nélkülözni kényszerülő gaboniak, Allevinah talált be (1-0). A 31. percben Chakla egyenlíthetett volna, de nem talált kaput. A félidő hajrájában Gabon növelhette volna az előnyét, Kanga, majd Palun próbálkozását hárította Munir. A második játékrészben veszélyesebben futballozott Marokkó, a 61. percben En-Nesyri be is talált, de lesen volt. A hajrára felpörögtek az események, a 73. percben Boufal tizenegyesével egyenlített Marokkó (1-1). A 81. percben már ismét Gabon vezetett, Aguerd vette be a saját kapuját (2-1). A 84. percben viszont ismét egyenlített Marokkó, Hakimi volt eredményes szabadrúgásból, ezzel mentve pontot csapatának (2-2).

Gabon – Marokkó 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Allevinah (21.), Aguerd (81. – öngól), ill. Boufal (73. – tizenegyesből), Hakimi (84.)

Nagyszerűen kezdték a meccset a Comore-szigetekiek, a 4. percben El Fardou góljával megszerezték a vezetést (0-1). A 24. percben Andre Ayew hozta még nehezebb helyzetbe válogatottját, némi VAR-ozás után kiállította a játékvezető. Emberhátrányban is próbált kezdeményezni a győzelmi kényszerben lévő Ghána, a 40. percben Partey szabadrúgása ment mellé. A második félidőben nem tudott már akkora nyomást gyakorolni Ghána, sőt a 62. percben Mogni duplázta meg Comore-szigetek előnyét (0-2). A 64. percben szépített Ghána, Boakye fejelt a kapuba (1-2). Ezután ismét nyomott Ghána, aminek a 77. percben gól lett a gyümölcse, Djiku fejelt a hálóba Partey szöglete után (2-2). A végén azonban ismét a Comore-szigetekiek örülhettek, a 84. percben Mogni megszerezte a győztes gólt (2-3).

Ghána – Comore-szigetek 2-3 (0-1)
Gólszerzők:
Boakye (64.), Djiku (77.), ill. El Fardou (4.), Mogni (62., 84.)
Kiállítva: A. Ayew (25.), ill. 

A C-csoport végeredménye: