Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Rutinos gólgyáros a Lazio célkeresztjében – sajtóhír

Egybehangzó olasz lapinformációk szerint a kiegészítő csatárt kereső Lazio együttese egy rutinos “nagyhalat” szemelt ki magának…

(Photo by Francesco Pecoraro/Getty Images)

A Roma Today aktuális beszámolói értelmében az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő Lazio gárdája komoly érdeklődést mutat a másodosztályú feljutásért küzdő Benevento csapatának rutinos gólgyárosa, Gianluca Lapadula megszerzése iránt.

A 31 éves perui válogatott csatár annak idején a 2015-2016-os idényben az olasz másodosztály gólkirálya volt 30 találatával az akkori playoff-győztes Pescara színeiben. Ezt követően igazolt le őt az AC Milan csapata, melynek színeiben az első osztályban 27 fellépés alatt nyolcszor volt eredményes. Lapadula a gyengélkedő Rossoneri húzóembere volt, ennek ellenére kölcsönben a Genoához távozott, ahol újabb hat gólra volt képes, majd végleg a Grifonihoz került. A 2019-2020-as szezonban 11 találatig jutott az élvonalban a Lecce színeiben, míg az előző szezonban nyolc gólt regisztráltak a neve mellett, miközben a Benevento mezét viselte.

Az aktuális kiírásra is maradt a campaniai egylet alkalmazásában a Serie B-ben, és a bajnokság derekánál tíz találatával vezeti a második vonal mesterlövészeinek rangsorát.

Lapadula eredetileg az olasz válogatottnál próbálkozott, de csak nem hivatalos mérkőzésen lépett pályára, így a FIFA engedélyezte számára, hogy édesanyja származása révén pályára lépjen Peru válogatottjában. A rutinos gólvadász 2020 óta 17 mérkőzésen hat gólt szerzett a dél-amerikai ország nemzeti csapatában, részt vett a múlt nyári Copa Américán is.