Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Copa del Rey: válságban az Atletico, simán kiestek a Sociedad ellen – videóval!

Újabb nyolcaddöntőket rendeznek ezen a héten a Spanyol Kupában, ahol már a három nagy csapat is érdekelt. Elsőként az Atletico Madrid mérettette meg magát, ám a Matracosok nehezen érvényesültek San Sebastianban.

Idén nem megy valami jól az Atleticónak. A gyenge bajnoki forma ellenére viszont a kupában javíthattak volna az idei szezonjukon – ehhez viszont a Real Sociedad otthonában kellett volna győzniük a továbbjutáshoz.

A kezdés nem sikerült számukra valami jól: az első percekben abszolút a hazaiak futballoztak fölényben. Több komoly lehetőségük is volt – igaz, válaszul Carrasco egy hatalmas kapufával jelentkezett a túloldalon. Ezek után a mezőnyben kezdett egyre jobban jelen lenni az Atleti, de még így is legfeljebb kiegyenlített volt a játék az első félidőben. A 33. percben aztán jött az első gól: Zaldua beadása után Januzaj fejesével került előnybe a Sociedad. Innentől föl volt adva a lecke a madridiak számára, akiknek fel kellett pörögniük a folytatásban.

A baszkok viszont ezek után sem szorultak be a saját kapujuk elé – sőt, a fordulás után újult erővel kezdtek rohamozni. A 47. percben ráadásul Felipe hatalmas hibája után Oyarzabal szerzett labdát remek helyen, az akciót pedig Sorloth fejezte be góllal. A hazaiak pedig így már két góllal vezettek – egyre távolabbinak tűnt az Atletico továbbjutása. A fővárosiak beküldék Lemart, Cunhát és Luis Suarezt is, a játék képében azonban nem érződött jelentős változás. Alguacil együttese újabb helyzetekkel jelentkezett, így a Matracosok sokkal inkább a két gólos hátrány megtartásán fáradoztak, mintsem a különbség csökkentésén.

A hajrára aztán mégis sikerült az Atletinek dominálnia, gólig azonban nem jutottak el. Így tehát összességében sima vereséget kellett elkönyvelniük, amivel már a nyolcaddöntőben kiestek a kupából.

Real Sociedad – Atletico Madrid 2-0
G: Januzaj (33.), Sorloth (47.)

A nyolcaddöntő összes párosítása

Mallorca – Espanyol 2-1
Girona (II.) – Rayo Vallecano 1-2
Sporting Gijón (II.) – Cádiz 0-0 – büntetőkkel 0-1
Real Betis –
Sevilla 2-1
Baleares (III.) – Valencia 0-1
Real Sociedad – Atlético Madrid 2-0
01.20, 19:00 Elche – Real Madrid (Sport 2)
01.20, 21:30 Athletic Bilbao – Barcelona (Sport 2)