Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: túl a bajnokság felén, a Barca edzői küldték pályára a legtöbb játékost

Az FC Barcelonát idén három vezetőedző irányította. A csapat Ronald Koeman vezetésével kezdte el a szezont, majd a holland menesztése után ideiglenesen Sergi Barjuan vette át az irányítást, ameddig nem érkezett meg, Xavi.

A három edző összesen 34 játékost küldött pályára a ligában, ami a legtöbb. A második helyen a másik barcelonai alakulat, az Espanyol áll 30 játékossal, míg a legkevesebb játékost Diego Simeone, az Atlétcio Madrid vezetője vette be, mindössze 22 játékosnak szavazott bizalmat. A Barcelona ősi riválisa, a Real Madrid is csupán 28 játékost alkalmazott a ligában.

Annak, hogy a Barca ennyivel több játékost használt, mint a riválisok több oka is van. A csapatot a sérülések mellett a koronavírus sem kímélte, sőt Agüero szívproblémák miatt szezon közben vissza is vonult, illetve Xavi több játékosnak is bizalmat adott, akiknek Koeman nem.
A La Masián pallérozódott fiatalok közül Nico Gonzalez, Gavi, Ilias Akhomach, Alvaro Sanz és Alejandro Balde is bemutatkozhatott a felnőtt csapatban.
A bajnokságban bevetett játékosok száma biztosan növekedni fog a katalán csapatnál, hiszen a télen érkező Dani Alves ugyan, már pályára lépett a bajnokságban, a szintén most januárban érkezett Ferran Torres La Liga debütálására még várni kell.