Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: kiütve, nyeretlenül búcsúzott a címvédő – videóval

A csütörtök délutáni programban újabb csoportban játszották le a forduló utolsó mérkőzését a Kamerunban zajló Afrikai Nemzetek Kupáján…

Az E csoport slágermeccsét Elefántcsontpart magabiztosan, 4-1-re diadalmaskodott az eddig is gyengélkedő, a kiesés szélére sodródó Algéria ellen, amely dicstelenül fejezte be idei szereplését a tornán. Az első pillanattól kezdve élesebben játszó favorit a félidő derekánál Franck Kessié góljával szerezték meg a vezetést, majd még a szünet előtt Aurier szabadrúgását követően Ibrahim Sangare fejelte a hálóba a második találatot. A szünet utáni folytatásban Nicolas Pepe több kimaradt lehetőség után eredményes tudott lenni, végképp padlóra küldve a címvédőt. Algéria kisvártatva legnagyobb csillaga, Riyad Mahrez révén tizenegyest hibázott, erejéből pedig a későbbiekben is már csak egy szépít találatra futotta Sofiane Bendebka jóvoltából. A regnáló bajnok erőlködése hiábavaló volt a hajrában, ugyanis a ráadás perceiben Sebastien Haller góljával sima győzelmet arattak az “elefántok”.

Afrikai Nemzetek Kupája, E csoport, 3. forduló
Elefántcsontpart – Algéria 4-1 (2-0)
Gólszerzők: Kessié (22.), Sangare (39.), N. Pepe (54.), Haller (90+3.), ill. Bendebka (73.)

 

A csoport másik mérkőzésén két erőn felül teljesítő kis csapat összecsapásából Egyenlítői Guinea került ki győztesen Sierra Leone válogatottjával szemben. A győztes találatot az első játékrész hajrájában Pablo Ganet jegyezte. Sierra Leone hiába igyekezett az egyenlítésért, a hajrában Kei Kamara révén büntetőt hibázott, majd tíz emberrel fejezte be a mérkőzést. Egyenlítői Guinea hat ponttal magabiztosan harcolta ki a továbbjutást.

Afrikai Nemzetek Kupája, E csoport, 3. forduló
Sierra Leone – Egyenlítői Guinea 0-1 (0-1)
Gólszerző: – ill. Ganet (38.)
Kiállítva: Quee (90.), ill.

 

Az E csoport végeredménye