Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az egykori ikonikus kapus a mostani argentin portást magasztalta

Az argentin válogatott egykori karakterese kapusa a minap adott hosszabb nyilatkozatában a Copa América-győztes Albiceleste aktuális portásáról mondta véleményét…

 

Az argentin válogatott korábbi kiváló kapusa, Roberto Abbondanzieri a minap egy hosszabb interjú keretein belül utódját, Emiliano Martínezt magasztalta:

“Engem személy szerint nagyon meglepett, amit a válogatottban művelt. Egyáltalán nem könnyű felvenni a címeres mezt, ő viszont elképesztő könnyedséggel vette. Elképesztően koncentrált volt és a kulcsfontosságú pillanatokban segíteni, a bajban átlendíteni tudta a válogatottat. Rendkívül sokoldalú kapusnak tartom, mindenből van egy kicsi benne. Nagyszerűen véd a vonalon, jók a kifutásai, remekül él együtt a játékkal. Argentína nyugodt lehet, ha ő áll a kapuban.

Csak azt tudom tanácsolni neki, hogy továbbra is legyen ugyanilyen határozott. Nem is kívánhatok mást a válogatott ketrece elé, mint ő. Megvan az egyénisége, vagánysága, amivel megérdemli a helyet magának. Ha beáll a kapuba, olyan határozottságot mutat, hogy már csak a jelenlétével is a csapat segítségére tud lenni, kiegyensúlyozottságot ad a többieknek.”

Martínez az Independiente csapatában nevelkedett, majd mindössze 18 esztendősen az Arsenalhoz került. Noha korán háta mögött hagyta hazáját és csaknem tíz éve kizárólag a “ködös Albionban” véd, szerencsére argentin jellemét megőrizte. Vagy ki tudja, lehet hogy esetében pont a latin csibészség párosult az angol bajkeverő stílussal.

A Mar del Platában született hálóőr egészen 2020 nyaráig állt az “ágyúsok” alkalmazásában. Éveken át kisebb és/vagy alacsonyabb osztályú csapatokhoz adták őt kölcsön. Átmenetileg megfordult az Oxford United, a Sheffield Wednesday, a Rotherham United, a Wolverhampton Wanderers, a Reading és a spanyol Getafe soraiban. Az Arsenalban csak epizódszerep jutott neki, igazán a 2019-2020-as szezon folyamán Bernd Leno sérülése idején jött el számára az idő, ám hiába teljesített remekül és védett 23 tétmérkőzésen, a londoniaknál továbbra is a némettel számoltak első számúként. Megbízható produkciója révén viszont egyre nagyobb lett az érdeklődés iránta, így tavaly nyáron az Aston Villa mintegy 20 millió fontért szerződtette. Martínez azóta kirobbanthatatlan a birminghami gárda portája elől, a 2020-2021-es idényben mind a 38 PL-bajnokin ő védett, és az idei szezonban is csak egyetlen mérkőzést hagyott ki.

További dél-amerikai, főleg argentin labdarúgással kapcsolatos folyamatos, naprakész hírekért kövesd rendszeresen a Futballtangó oldalt!