Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Király-kupa: drámai hosszabbítás, Hazard lőtte tovább a Real Madridot! – videóval

A Király-kupa nyolcaddöntőjének csütörtöki játéknapján a Real Madrid idegenben, drámai körülmények között harcolta ki a továbbjutást az Elche ellen. Carlo Ancelotti legénysége a rendes játékidőben elért 0–0-ás döntetlenje után Eden Hazard találatával aratott sikert.

(Photo by Aitor Alcalde/Getty Images)

Az első 90. percben meglátszott ugyan a kulcsemberek hiánya madridi szempontból, ám a vendégek így is magabiztosan uralták a játékot. Mivel az Elche remekül védekezett, valamint a szerencse is melléjük állt, következhetett kétszer tizenöt perces hosszabbítás – immáron többek között Luka Modric-csal kiegészülve.

A túlóra első játékrészében előbb megfogyatkozott a Real Marcelo kiállítása miatt, majd a padról beszálló Gonzalo Verdu találatának köszönhetően hátrányba is kerültek a habfehérek. A fordulást követően Isco nagyon gyorsan egalizált, majd, amikor már csak néhány perc volt hátra Eden Hazard eldöntötte az összecsapás és a továbbjutás sorsát: a belga válogatott támadó mozdulatsora a chelsea-s időszakára emlékeztetett…

A Real Madrid tehát amellett, hogy vezeti a La Liga tabelláját, a kupában is ott van a legjobb nyolc között.

Spanyolország, Király-kupa, nyolcaddöntő
Elche CF – Real Madrid CF 1–2 (rendes játékidőben 0–0)
Helyszín: Manuel Martínez Valero Stadion; Játékvezető: Jorge Vázquez
Gólszerzők: Verdu (103.), ill. Isco (108.), Hazard (115.)
Sárga lap: Milla (87.), ill. Kroos (79.), Casemiro (87.), Alaba (94.)
Kiállítva: Marcelo (102.)

Elche: Werner – Palacios, Donald (Verdu 87.), González, Mojica – Josan (Tete Morente 66.), Guti, Gumbau, Fidel – Pérez (Milla 79.), Carrillo (Friaza 95.). Vezetőedző: Francisco Rodríguez.

Real Madrid: Lunin – Lucas Vázquez, Nacho, Alaba, Marcelo – Valverde (Modric 72.), Camavinga (Casemiro 72.), Kroos (Ceballos 91.) – Rodrygo (Hazard 91.), Jovic (Isco 79.), Vinícius (Mendy 118.). Vezetőedző: Carlo Ancelotti.

A találkozó videós összefoglalója:

A forduló további eredményei és programja:

Mallorca 2–1 Espanyol
Sporting Gijón 0–0 Cádiz (büntetőkkel 2–4)
Girona 1–2 Rayo Vallecano
Baleares 0–1 Valencia
Betis 2–1 Sevilla
Real Sociedad 2–0 Atlético Madrid

Csütörtök
21:30 Athletic Club – Barcelona