Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: kiesett Nigéria, büntetőpárbajban jutott tovább Burkina Faso!

Búcsúzott Nigéria az Afrikai Nemzetek Kupája negyeddöntőjében Tunéziával szemben, Burkina Faso pedig büntetőpárbaj után jutott tovább Gabon ellen…

Tunézia ellen búcsúzott az Afrikai Nemzetek kupájából Nigéria. A találkozó mindent eldöntő és egyben egyetlen gólja a 47. percben született, amit Msakni szerzett. A 64. minutumban ráadásul az Everton légiósát, Alex Iwobit kiállította a játékvezető, aki csereként állt be nem sokkal előtte. A Ferencvárost erősítő Aissa Laidouni végig a pályán volt Tunézia oldalán.

Nigéria – Tunézia 0-1 (0-0)
Helyszín:
Stade Omnisport Roumdé Adjia (Garoua); Vezette: M. N’Diaye (szenegáli)
Gólszerzők: ill. Msakni (47.)
Kiállítás: Iwobi (64.) ill.

Korábban játszották:

Burkina Faso már a 18. percben megszerezhette volna a vezetést, de Bertrand Traoré nem tudta értékesíteni a megítélt tizenegyest, de az Aston Villa légiósa a 28. minutumban egy akció végén már betalált. A 67. percben emberhátránya került Gabon, de Burkina Faso nem tudta megszerezni a második és egyben megnyugtató gólt legalább. A 90+1. minutumban ráadásul öngóllal egalizált az ellenfél. A hosszabbításban sem tudtak dönteni a felek, a büntetőpárbaj után pedig Burkina Faso játékosai ünnepelhettek. 

Burkina Faso – Gabon 1-1 (1-0) – büntetőpárbaj: 7-6
G.: 
B. Traoré (28.) ill. Guira (90+1., öngól)
Kiállítás: ill. Obissa (67.)