Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Guardiolát szövetségi kapitánynak csábítják – sajtóhír

A szigetországi sajtó beszámolói szerint a Manchester City menedzserét aktuális szerződése lejártával szövetségi kapitánynak csábítaná egy szebb napokat is látott válogatott…

(Photo by Michael Regan/Getty Images)

A The Sun beszámolói értelmében a holland labdarúgó-szövetség fontolóra vette, hogy aktuális szerződése lejártával, 2023 nyarától felajánlja az Oranje szövetségi kapitányi posztját a Manchester City sikeres menedzsere, Pep Guardiola részére.

Az 51 esztendős katalán szakember eddigi pályafutása során kizárólag klubcsapatoknál dolgozott, hiszen korábban a Barcelona (2008-2012) és a Bayern München (2013-2016), jelenleg pedig már jó ideje a Manchester City csapatát irányítja. Amíg Pep előbbi két állomáshelye közül az általa játékosként is szolgált katalánokkal két BL-t, addig a bajorokkal klubvilágbajnokságot nyert, viszont az angol klub élén “csak” három hazai bajnoki címmel büszkélkedhet a 2021-es BL-döntő elvesztése mellett. Guardiolát még másfél évig köti szerződés a City-hez, és az angol lap szerint nem kizárt, hogy ezt követően szívesen próbálná ki magát új szerepkörben, szövetségi kapitányként.

Az egykori kétszeres vb-döntős holland válogatottat jelenleg a 70 éves Louis van Gaal irányítja, miután Frank de Boer menesztése került a tavaly nyári Európa-bajnokságot követően.