Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

LaLiga: hihetetlen feltámadás a Real Madridtól! – VIDEÓVAL

Pár nappal ezelőtt már összecsapott egymással a Real Madrid és az Elche. A „Királyiak” nagyon nehezen, csak a hosszabbításban tudták legyűrni a valenciai kiscsapatot a Királykupa nyolcaddöntőjében. Ma délután persze még így sem várhattuk, hogy bekövetkezik a Real idénybeli harmadik bajnoki veresége.

(Photo by David S. Bustamante/Soccrates/Getty Images)

LaLiga – 22. forduló
A hétközi szenvedés után már korántsem vette félvállról a mai meccset Carlo Ancelotti. Az olasz szakember a lehető legerősebb Real Madridot próbálta a pályára küldeni. A kupában szerzett győztes góljával még Eden Hazard is bejátszotta magát a kezdőcsapatba. Sőt, Gareth Bale is újra ott volt a kispadon.

Az első félidőben hiába dominálta a mérkőzés képét a Real Madrid. A hazaiak jóval többet tartották a labdát, többet támadtak és lőttek kapura. Azonban az Elche számára elég volt egyetlen gyors és szerencsés kontra (leginkább Alaba bambulása miatt) a vezetés megszerzéséhez. A korábban a Torinotól vásárolt Lucas Boyé újabb találattal erősítette meg házi gólkirályi elsőségét. Az argentin csatár már a nyolcadik gólját szerezte a kiesés ellen küzdő kiscsapat mezében. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy 0-0-s állásnál Karim Benzema büntetőt hibázott a 33. percben.

A szünet után, ha taktikában változtatott is, de a kezdőcsapatból senkit sem hozott le Ancelotti mester. Később mégis cserélni kényszerült. Benzema szenvedett a jelek szerint húzódást a bal combizmában. Helyére a nem éppen félelmetes Jovic állt be. A második félidőben sokat enyhültek a Real rohamai, ez pedig meg is bosszulta magát. A második góljuk már a hajrára bebiztosíthatta a klub történetének egyik legnagyobb győzelmét. A kupameccsen kiállítás sorsára jutott Pere Milla lőtte csapata második találatát. Luka Modric egy jogosan megítélt tizenegyest még bevágott a 82. percben. A ráadás pillanataiban pedig Vinícius beadását fejelte a kapuba Eder Militao.

Döntetlenjével roppant fontos lépést tett az újabb bennmaradás érdekében az Elche. Meglepő döntetlenjével négypontosra csökkent a madridiak előnye a tabellán a Sevilla előtt.

Real Madrid – Elche 2-2 (0-1)
Helyszín: Bernabeu Stadion (Madrid); Vezette: Ricardo Bengoetxea
Gólszerző: Modric (82.-büntető), Militao (90+2.), ill.Boyé (43.), Milla (76.)

A meccs összefoglalója:

A 22. forduló eredményei és további programja:

Péntek:
Espanyol 1-4 Real Betis

Szombat:
Levante 0-2 Cadiz
Villarreal 3-0 Mallorca
Sevilla 2–2 Celta Vigo
Atletico Madrid 3–2 Valencia

Vasárnap:
Granada 0–2 Osasuna
Real Madrid – Elche
18:30 Rayo Vallecano – Athletic Bilbao (Tv: Spíler 1)
18:30 Real Sociedad – Getafe (Tv: Spíler 2)
21:00 Alavés – Barcelona (Tv: Spíler 2)

A bajnokság állása:

A góllövőlista élmezőnye: