Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Lanzafame szerződést bontott olasz klubjával – HIVATALOS

Az egykori NB I-es gólkirály a minap felbontotta szerződését az őt egy éve foglalkoztató olasz klubbal, így szabadon igazolhatóvá vált…

(Photo by Emmanuele Ciancaglini/Quality Sport Images/Getty Images)

Az olasz másodosztályban (Serie B) szereplő L.R. Vicenza csapata közös megegyezéssel felbontotta a korábban a Budapest Honvéd és a Ferencváros színeiben Magyarországon is játszó rutinos támadó, Davide Lanzafame szerződését.

A 34 esztendős csatár egy évvel ezelőtt tért vissza hazájába, magyarországi kalandját megelőzően a Juventus, a Palermo és a Catania égisze alatt számtalan Serie B-s együttesben szerepelt. A Vicenza soraiban az elmúlt kiírás második felében 11 bajnokin két találattal tudta segíteni csapatát, az aktuális idényben viszont mindössze három meccsen jutott szóhoz ősszel, hosszú hetek óta egyetlen mérkőzésre sem nevezték be.

Lanzafame a 2016-2017-es idényben 20 találatával az NB I gólkirálya volt a bajnoki címet nyerő Budapest Honvéd csapatában, majd korábbi csapata szurkolói körében hatalmas felháborodást váltott ki, hogy a Ferencvároshoz szerződött. Ezt követően a magyar bajnokság 2018-2019-es kiírásában 17 góllal a kispesti Holender Filip társaságában ismét gólkirály lett az FTC színeiben. Az 2019-2020-as szezonra visszatért Kispestre, ahol 11 bajnoki találatig jutott, ám az újabb egy év után ismét búcsút intett a csapatnak.