Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Afrika-kupa: Megoldódott a kapusgondja a torna meglepetéscsapatának!

Mint arról mi is beszámoltunk, Comore-szigetek mindhárom kapusa kidőlt koronavírus fertőzés miatt, így erősen kérdéses volt, miképpen állnak majd fel a házigazda Kamerun elleni nyolcaddöntőben (…) 

(…) Fortuna az utolsó pillanatokban Comore-szigetek segítségére sietett, ugyanis vasárnap este érkezett a megváltást is jelentő hír, mely szerint a válogatott hálóőre, Ali Ahmada negatív tesztet produkált, így minden bizonnyal az ő nevével kezdődik majd a csapat összeállítása.

A második számú hálóőrnek számító Ahmada mellett egyébként a válogatott harmadik számú kapusa, Moyadh Oussenini is felépült, így csak a sérült, a csoportkörben hősiesen védő Salim Ben Boinát hiányolhatják a comoreiek.

Érdekesség, hogy válogatott kapusedzője Jean-Daniel Padovani a vasárnapi sajtótájékoztatón arról is beszélt, ha éppen nem lenne bevethető hálóőrük, akkor sem esnének kétségbe.

“Az edző stábbal megvizsgáltunk sokféle lehetőségét. való igaz, az utolsó pillanatokig ki kell várnunk, de ettől még a felkészülésünknek haladni kellett. Pontosan nem jelöltük ki lehetne a vészmegoldás a kapuban, de az edzéseken páran bizonyították, hogy készek lennének beállni a kapuba!” – fogalmazott a szakember, aki azért vélhetően örömmel üdvözli majd Ali Ahmada felépülését.

A Kamerun – Comore-szigetek nyolcaddöntőt 20:00-tól rendezik Kamerun fővárosában, Yaoundéban.