Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Menesztette a Watford Claudio Ranierit – HIVATALOS

Az angol bajnokságban (Premier League) szereplő Watford csapata hivatalos oldalain keresztül jelentette be, hogy menesztették a menedzseri pozícióból Claudio Ranierit. 

(Photo by Catherine Ivill/Getty Images)

Mindössze három és fél hónappal a kinevezése után elválnak a Watford és Claudio Ranieri útjai, jelentette be az angol klub. A közleményben azt is tudatták, hogy jelenleg is keresik az utódját.

Ranierit azután rúgták ki, hogy múlt hét pénteken 3-0-ra kikaptak a szintén a kiesés ellen küzdő Norwich Cityitől, így a Watford továbbra is a 18. helyen áll az angol bajnoki tabellán.

Ranieri utódja lesz a Watford harmadik edzője ebben a szezonban. Először Xisco Munozt menesztette a klub tulajdonosa október 3-án, amikor a 14. helyen állt a csapat.

Az olasz szakember a három és fél hónap csak 7 pontot tudott szerezni a csapattal, amelyben benne volt a Manchester United elleni 4-1-es győzelem is. Azóta a Watford mindössze csak egyetlen pontot gyűjtött, egy Newcastle elleni 1-1-es döntetlen alkalmával.

“Claudio Ranieri egy remek és becsületes ember, akit mindig is tisztelni fognak a klubnál az erőfeszítései miatt, és hogy méltósággal irányította a csapatot. Mindazonáltal a vezetőség úgy érzi, hogy a szezon felénél még van időnk arra, hogy egy új kinevezéssel elérjük a céljainkat és bennmaradjunk a Premier League-ben. Az új menedzser személyét hamarosan bejelentjük”

– írt a Watford a hivatalos közleményben.

Raniere számára ez volt a negyedik alkalom, hogy menesztették egy angol klub éléről: az olasz szakember korábban a Chelsea-t, a Leicestert és a Fulhamet is irányította. A “Rókák” vele érték el a máig csodának tartott angol bajnoki címet a 2015/16-os szezonban.