Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Eriksen a korábbi csapatánál tréningezik

A hosszú kihagyása után a nagy visszatérésre készülő dán kiválóság korábbi csapatánál tréningezik, hogy mielőbb visszanyerje formáját…

(Photo by Dan Mullan/Getty Images)

Az Ajax Amszterdam csapata megerősítette, hogy a holland együttes juniorcsapatával tréningezik a klub egykori játékosa, Christian Eriksen, aki a várakozások szerint napokon belül leszerződik a Brentford csapatához.

“Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Mindenkit ismerek az Ajaxnál, olyan, mintha hazajönnék, hiszen korábban itt játszottam. Minden a rendelkezésre áll, és magas szinten edzhetek. Ez most nekem tökéletes alap. A legjobbamat szeretném nyújtani, amilyen gyorsan csak lehet, hogy amikor megtalálom az új csapatomat, teljesíteni tudjak olyan gyorsan, ahogy csak lehet” – tette hozzá a rutinos dán középpályás.

Mint ismeretes, a 29 éves középpályás a múlt nyári Európa-bajnokságon a Dánia-Finnország mérkőzés közben összeesett a pályán és újra kellett éleszteni. Eriksen hirtelen szívmegállása után beültetett defibrillátort kapott. Addigi csapata az olasz Inter azonban így nem foglalkoztathatta őt, mivel az olaszországi jogszabályok értelmében ilyen beavatkozással senki nem végezhet profi sportot, így a milánói klubbal múlt decemberben szerződést bontott.

Tottenham és az Ajax egykori játékmestere azóta a dán Odense edzéseit látogatta, s próbálta felmérni állapotát, mivel az orvosai szerint a szervezetét nem lenne szabad újra olyan terhelésnek kitennie, amilyen a profi sportolókat éri, azonban úgy tűnik, eltántoríthatatlan a visszatérést illetően.