Diego Costa a Serie A-ban köthet ki – sajtóhír

Az elmúlt fél évben szülőhazájában futballozó fenegyerek az európai visszatérésre készül, és a jelek szerint már megvan a következő klubja…

(Photo by Ricardo Moreira/Getty Images)

A Sport Mediaset legfrissebb információi szerint a legutóbb a brazil bajnokságot megnyerő Atlético Mineiro csapatában futballozó Diego Costa mindenben megegyezett az olasz bajnokságban (Serie A) szereplő a Salernitana együttesével. A rutinos csatár az idény hátralévő részére csatlakozik a sereghajtóhoz, megállapodása a csapat bennmaradása esetén újabb egy évvel meghosszabbítható lesz.

A 33 esztendős támadó igazi fénykorát az Atlético Madridnál töltött második időszakában (2010-2014), valamint a Chelsea soraiban (2014-2017) töltötte. 2018-ban újra visszatért a “matracosokhoz”, de már csak részfeladatok jutottak neki, árnyéka volt korábbi önmagának. Costa az utolsó európai szezonjában mindössze hét meccsen szerepelt, részben sérülései miatt is. A brazil származású csatár 2007 óta több ízben szerepelt az Atlético Madrid alkalmazásában, mindent egybevetve 216 tétmeccs alatt 91 gólt szerzett, ebből 36-ot a 2013-2014-es évad során.

A veterán erőcsatár így aztán tavaly augusztusban visszatért szülőhazájába, ahol a hasonló felépítésű Hulkkal alkottak félelmetes csatársort, azonban legszebb napjait így sem tudta idézni. A brazil bajnokságot (Campeonato Brasileiro) és a brazil kupát megnyerő együttesben Costa 19 mérkőzésen öt gólt szerzett.