Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB I: Gólzáporos meccset nyert meg a Paks!

Kezdetét vette a labdarúgó NB I tavaszi szezonja. A szombati játéknapon 3 mérkőzést rendeztek, amelyeken összesen 6 gól született.

A Paks és a Zalaegerszeg mérkőzésével vette kezdetét az NB I tavaszi szezonja. A várakozásoknak megfelelően a két együttes végül egy gólgazdag összecsapást hozott össze. A gólgyártást Bognár István kezdte meg, aki szabadrúgásból vette be a vendégek kapuját, 1-0! A ZTE-t viszont nem fogta meg a bekapott gól, és a 33. percben Zimonyi révén egyenlíteni tudtak, 1-1! A Paks azonban így is előnnyel vonulhatott a szünetre, miután Ádám Martin folytatta a gólgyártását, és fejjel vette be a kaput, 2-1! A második játékrészben ismét egyenlíteni tudtak a zalaiak, és újból Zimonyi vette be a hazaiak kapuját, 2-2! Ezt sem tudta azonban sokáig őrizni a Zalaegerszeg, 5 perccel később ugyanis Ádám ismételten előnyhöz juttatta a Paksot, 3-2! Ezt követően már nem változott a találkozó állása, így a Paks győzelemmel kezdte a szezon második felét.

Paks – ZTE 3-2 (2-1)
Helyszín: Paksi FC Stadion Vezette: Antal P.
Gólszerzők: Bognár (12.), Ádám (40., 67.) ill. Zimonyi (33., 62.)

 

A forduló második találkozóján a Debrecen látta vendégül a Kisvárdát. Az első félidő során nagyon kevés lehetőség alakult ki, a csapatok nagyon sok hibával játszottak. A legnagyobb lehetőségek a félidő utolsó perceiben a vendégek előtt adódtak: előbb a 43. percben, amikor Makowski lövését Hrabina védte nagy bravúrral, majd nem sokkal később a debreceni kapus újabb bravúrt mutatott be, amikor Mesanovic fejesét a kapufára tolta. A második játékrészben gyakran állóháborúvá vált a játék, és nem is alakult ki igazán komoly lehetőség. A mérkőzés végén ugyan emberelőnybe került a DVSC, de ez már nem változtatott semmin, így 0:0-s döntetlennel zárult a találkozó.

DVSC – Kisvárda 0-0 (0-0)
Helyszín: Nagyerdei Stadion Vezette: Andó-Szabó
Gólszerzők: -ill.-
Kiállítás: – ill.
Prenga (90+2.)

 

A szombati játéknap utolsó mérkőzésén a Honvéd a Gyirmótot fogadta. A két együttes az őszi idényt igen gólgazdag mérkőzésekkel zárta, ám erre a találkozóra ezt a sorozatot nem tudták tovább vinni. A két csapat az első félidőben nem nagyon talált fogást a másikon, többnyire az ellenfél támadóharmadáig sem jutottak el. A szünet előtti utolsó pillanatokban aztán Rusáknak kellett nagy védést bemutatnia Petruszenko közeli fejesénél. A második játékrészben is hasonló mederben folyt a játék, egészen a 68. percig. Ekkor ugyanis büntetőhöz jutott a Gyirmót, Bardea pedig megkapta a második sárgáját. A tizenegyest Varga higgadtan értékesítette, így a Honvéd ember- és gólhátrányban vághatott neki az utolsó 20 percnek, 0-1! Hiába próbálkoztak azonban a Honvéd játékosai, az egyenlítés végül nem jött össze, így egy hazai vereséggel indították a szezon második felét, míg a Gyirmót története során először győzte le a fővárosi együttest.

Honvéd – Gyirmót 0-1 (0-0)
Helyszín: Új Bozsik József Stadion Vezette: Farkas Á.
Gólszerző: -ill. Varga (70. – büntető)
Kiállítás: Bardea (68.) ill.-

 

A 18. forduló eredményei és további programja:

Szombat:
Paks 3-2 Zalaegerszeg
Debreceni VSC 0-0 Kisvárda
Honvéd 0-1 Gyirmót

Vasárnap:
13:00 Puskás Akadémia – Mol Fehérvár (Tv: M4 Sport)
15:15 Mezőkövesd – MTK (Tv: Duna World)
20:00 Újpest – Ferencváros (Tv: M4 Sport)

 

A bajnokság aktuális állása:

A góllövőlista állása: